Ο σεβασμός προς τους δεσμούς

12:32 28/4/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Παρακολουθούσα το προεκλογικό σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα την αναθεώρηση των θεσμών και παρατήρησα την δέσμευσή της για ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτού και υπουργού. Δηλαδή όταν οι υπουργοί θα πάψουν να εκλέγονται από το λαό, θα δημιουργήσουμε ένα νέο κράτος άφθαρτο και αξιοκρατικό. Αυτό έφταιγε μέχρι σήμερα και οδηγηθήκαμε σε αυτό το αδιέξοδο. Αντί να πάρουμε το μάθημα των «κηπουρών» του Γιωργάκη που μας έφεραν αλυσοδεμένους στο Μνημόνιο

1 και η επόμενη βουλή να δημιουργήσει ένα νόμο όπου όλοι ο υπουργοί θα πρέπει να εκλέγονται, όχι να διορίζονται λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι και να είναι αυτοί που καλούνται από τον λαό για να τον υπηρετήσουν.

Από τέτοια μικρά και κρίσιμα σημεία βγάζουμε τα συμπεράσματα μας πως βλέπουν κάποιοι την πολιτική. Ακόμα
και σήμερα ύστερα από τόσα που έχει περάσει ο δύσμοιρος αυτός λαός, κάποιοι σκέπτονται ,ακόμα και τούτη την δύσκολη στιγμή, πώς θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους και πώς θα βολέψουν από την πίσω πόρτα τους «κολλητούς» τους. Όταν θες και έχεις στόχο να δημιουργήσεις ένα νέο σύστημα που θα επουλώνει τις πληγές και τις παθογένειες του παρελθόντος δημιουργείς θεσμούς που πηγάζουν από τον λαό και έχουν στόχο την καλύτερη υπερασπίσει των δικαιωμάτων του και όχι θεσμούς που αποσκοπούν στην υπηρέτηση των συμφερόντων του εκάστοτε πολιτικού αρχηγού. Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει ξυπνήσει και στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα στείλει το μήνυμα σε όλους αυτούς που θεωρούν το κράτος «τσιφλίκι» τους. Αλλά και τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από ανθρώπους που αλλάζουν, από την μια στιγμή στην άλλη θέσει και δεν διστάζουν να εκχωρήσουν ακόμη και την εθνική μας κυριαρχία μόνο και μόνο για γραφτεί το όνομα τους έστω και για μία μέρα στην «λίστα» των πρωθυπουργών. Τόσο σεβασμό δείχνουν για τους δεσμούς, όσο έδειξαν στους ανθρώπους που τους πίστεψαν, όταν τους έλεγαν ότι το μνημόνιο 1 ήταν καταστροφικό για την χώρα μας και τελικά πήγαν και ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο αλλά και την δανειακή σύμβαση(θυμίζω η πρώτη δεν πέρασε από την βουλή) που δένει χειροπόδαρα τη χώρα μας και την οδηγεί μια ώρα αρχύτερα στην καταστροφή και στο ξεπούλημά της και είναι κατά γενική ομολογία πολύ χειρότερο και δεσμευτικό από το πρώτο. Η ιστορία, όμως, μια φορά γράφετε και δυστυχώς για εσάς δεν ξεγράφετε.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα