Οι «απολίτιστοι» Άγγλοι κάνουν δημοψηφίσματα…

19:33 9/10/2012 - Πηγή: Olympia

Ακόμα και την παραμονή ή όχι της Αγγλίας στην ΕΕ σκέφτεται η Αγγλική κυβέρνηση και φυσικά αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο ενός δημοψηφίσματος. «Ένα δημοψήφισμα για τη σχέση με την ΕΕ είναι ο πλεον ενδεδειγμένος τρόπος για να συνάψει το Λονδίνο ένα νέο διακανονισμό με την ΕΕ» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και συμπλήρωσε πως «Όταν

καταλήξουμε σε αυτό το νέο διακανονισμό χρειάζεται να επιτευχθεί συναίνεση μέσω δημοσψηφίσματος….. Ειλικρινά το δημοψήφισμα είναι προφανώς ο πλέον “καθαρός” και ενδεδειγμένος τρόπος να το κάνουμε».

Τι τις περάσατε δηλαδή τις «απολίτιστες» αγγλικές κυβερνήσεις;… πολιτισμένες και δημοκρατικές όπως οι δικές μας, που απαγορεύουν τα δημοψηφίσματα; Οι δικές μας που μας έβαλαν στην ΕΕ χωρίς να μας ρωτήσουν; Που μας έβαλαν στο ευρώ χωρίς να μας ρωτήσουν; Που μας βάζουν σε συνεχή και διαδοχικά μνημόνια χωρίς να μας ρωτήσουν; Που παραχώρησαν την Εθνική Κυριαρχία χωρίς να μας ρωτήσουν; Που κάποια στιγμή θα μας βγάλουν ενδεχομένως από το ευρώ και πάλι χωρίς να μας ρωτήσουν;

Εδώ στην Ελλάδα είπαμε. Η δημοκρατία τρέχει από τα παντζάκια μας. Όμως αυτά ακριβώς που γίνονται προβλέπει το «δημοκρατικό» μας Σύναταγμά. Επομένως τα κεφάλια μέσα, εκτός και να πιστεύουμε ότι πρέπει να το αλλάξουμε.

Για κάποιο λόγο μας έχουν πείσει ότι δεν έχουμε την απαιτούμενη ωριμότητα για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις με δημοψήφισμα. Έχουμε όμως την ωριμότητα για να ψηφίζουμε αυτά τα κόμματα και αυτούς τους πολιτικούς!!! 

Πέτρος Χασάπης

 

 


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα