Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ προειδοποιούν: Κάτω τα χέρια από το ταμείο μας. (για των άλλων δεν μας πέφτει λόγος… δεν είμαστε κομμουνισταί)

14:22 3/11/2012 - Πηγή: Olympia

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ! Κραυγάζουν οι εργαζόμενοι της Εθνικής και δικαιολογημένα, αφού το ταμείο τους θα γίνει τσίρκο, όπως των άλλων απλων ανθρώπων.
Όταν βέβαια διέλυαν τους είλωτες του ΝΑΤ, του ΙΚΑ και τόσων άλλων που στήριζαν με το αίμα και τον μόχθο τους την μακαριότητα και τους παχυλούς μισθούς των τραπεζικών, εκεί δεν χύθηκε ούτε ένα δάκρυ. Όπως δεν χυνόταν δάκρυ για τα κατασχεμένα σπίτια, τα εξώδικα σε άνεργους εργάτες, τα απειλητικά τηλέφωνα κλπ. Όλα από την ασφάλεια του δημόσιου γραφείου και της μονιμότητας. Θα πείτε “Μα τους κομμουνιστές ήλθαν να πάρουν. Εμείς δεν είμαστε. Γιατί να μιλήσουμε;”
Δεν έχουμε απαίτηση από κανέναν να κάνει τον “ήρωα”.

Αλλά να αναφωνείτε “ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ” στην ανακοίνωση σας, είναι λίγο προκλητικό δε νομίζετε κύριοι; Να κραυγάζετε τώρα που απειλείται η – προ πολλού χαμένη για τους άλλους – εργασιακή μακαριότητα;
Γιατί θυμόμαστε τις χρυσές εποχές του χρηματιστηρίου, πόσοι εξ υμών είχατε ξεχυθεί αλλαλάζοντες για να πείσετε τον λαουτζίκο να συμμετέχει στον “λαϊκό καπιταλισμό” του Σημίτη. Εντάξει, η δουλειά δεν είναι ντροπή.

Ντροπή είναι όμως να βλέπετε την θυγατρική σας, την Γενική Αποθηκών να γιγαντώνεται σαν τέρας, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, και να μην βγάζετε άχνα. Να βλέπετε τους Πανταλάκηδες να θησαυρίζουν, την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία ΤΟΥ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ επένδυαν με εντολή Σημίτη τον μόχθο και τον ιδρώτα του Έλληνα, μη
προνομιούχου πολίτη. Τα ασφαλιστικά ταμεία να συντρίβονται πάνω στα τέρατα της λαμογιάς που ανθρώθηκαν με την δική σας ανοχή και για πολλούς, συνενοχή.
Θα είχε άλλωστε τεράστιο ενδιαφέρον να ανοιχθούν οι λογαριασμοί κάποιων συναδέλφων σας για να δούμε τι περιουσίες έφτιαξαν εκείνη την “χρυσή” εποχή.
Στην ομερτά των Παπαδήμιων της Ελλάδας.

Και ναι, το ζητούμενο δεν είναι η ισοπέδωση προς τα κάτω. Μακάρι όλα τα ταμεία να ανέλθουν στο επίπεδο του δικού σας. Το οποίο χτίστηκε όμως με τον μόχθο, την αγωνία και την εκμετάλλευση “των άλλων”.

Είμαστε αλληλέγγυοι λοιπόν, όπως είμασταν και στους φορτηγατζήδες, τους ταξιτζήδες, τους φαρμακοποιούς, τους εργάτες του ιδιωτικού τομέα, τους μικροεπιχειρηματίες κλπ.

Τα “Μολών Λαβέ” όμως σε ποιούς τα απευθύνετε; Σε αυτούς που ανδρώσατε και στείλατε στο κοινοβούλιο από τα συνδικαλιστικά σας όργανα και τα χρηματοδοτούμενα από εσάς ΜΜ”Ε”; Να έχουμε και κάποιο όριο “σύντροφοι” παρότι “δεν τα φάγαμε μαζί”.

Η ανακοίνωση:

Οι Εργαζόμενοι και οι Συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:
Τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη περί ένταξης – στο άμεσο μέλλον – του ΤΥΠΕΤ στο ΕΟΠΥΥ.
Ο Υφυπουργός και οι λοιποί αρχιτέκτονες των καταστροφικών πολιτικών στο χώρο της Υγείας και της κοινωνίας, ας γνωρίζουν ότι:
Το ΤΥΠΕΤ ιδρύθηκε από τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ το 1930, πριν ακόμα ιδρυθεί το ΙΚΑ από το Ελληνικό Κράτος.
Στα 82 χρόνια της λειτουργίας του το ΤΥΠΕΤ δεν έλαβε καμία κρατική επιχορήγηση και ενίσχυση και βασίστηκε αποκλειστικά στις υψηλές εισφορές που κατα

Keywords
Τυχαία Θέματα