Οταν οι λέξεις χτυπούν σαν σφαίρες > ”Ειμαστε όλοι Ελληνες” !! !

09:16 4/1/2012 - Πηγή: Olympia

Ο Γκαίτε κάποτε είχε πει την φράση «είμαστε όλοι Έλληνες» για να καταδείξει ότι όλα έχουν την αφετηρία τους, από αυτήν την γωνιά του πλανήτη που σήμερα δοκιμάζεται κατά τον σκληρότερο τρόπο. Ήθελε να φωνάξει ότι, αν μη τι άλλο, η ανθρωπότητα θα είχε άλλη μορφή αν δεν υπήρχε ο Ελληνικός πολιτισμός.

Γράφει η Τελέσιλλα στο ListonPlace

Ότι ο πολιτισμός είναι αυτό που γέννησε η πόλις, και μάλιστα η πόλις έτσι όπως την περιγράφει ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιο του Σοφοκλή, τον ύμνο του θαύματος που συντελέστηκε

τον χρυσό αιώνα και που επηρέασε κατά τρόπο μοναδικό την ανθρωπότητα.

Η ίδια η λέξη και η έννοια του πολιτισμού, έτσι όπως τον ξέρουμε σήμερα, δημιουργήθηκε και απέκτησε νόημα από τους Έλληνες όπως και η Επιστήμη, η Τέχνη, η Πολιτική, η Φιλοσοφία.

Όλα αυτά έκαναν όχι μόνο τον Κικέρωνα, τον Γκαίτε , τον Σελλεϋ, τον Νίτσε , τον Χένρυ Μίλλερ, τον Κλεμανσώ , τον Εμερσον αλλά και άλλες μεγάλες προσωπικότητες της Τέχνης και της Επιστήμης με σεβασμό να δηλώνουν ανά τους αιώνες Έλληνες και υποκλίνονταν με ταπεινότητα και θαυμασμό στην Ελλάδα στην οποία αναγνώριζαν την καταγωγή τους.

«Ότι είναι ο Νους και η Καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την ανθρωπότητα»

Γκαίτε

Με την ίδια φράση, μετά από αιώνες αλλά για άλλο σκοπό, ένα άλλο κείμενο γνωστό ως «κείμενο της Νάντης», εκδηλώνεται ένα κίνημα που έχει αφετηρία την Γαλλία και στοχεύει στην συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, καλώντας τους Ευρωπαίους να συναισθανθούν το χρέος τους προς έναν λαό που ενώ του χρωστάνε τόσα πολλά για όσα έχει προσφέρει μέσω του πολιτισμού και της ιστορίας του, τώρα κυριολεκτικά ισοπεδώνεται από την πρωτοφανή σκληρότητα και βαναυσότητα ενός σύγχρονου πανίσχυρου ολοκληρωτικού μηχανισμού, που τον αποτελεί η παγκόσμια δικτατορία του τραπεζιτών, των οίκων αξιολόγησης και του ιερατείου των ισχυρών της Ευρώπης, οι οποίοι προσβλέπουν με χαιρεκακία στην οικονομική- κοινωνική-ηθική εξόντωση της Ελλάδας, για να αποκομίσουν όσο περισσότερο όφελος προς το συμφέρον τους μπορούν.

Το εν λόγω κίνημα, καλεί τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες σε μία συμβολική κίνηση, να ζητήσουν από τις ελληνικές πρεσβείες την ελληνική υπηκοότητα καταδικάζοντας με τα σκληρότερα λόγια τον εσκεμμένο διασυρμό, την προσβλητική και άγρια συκοφαντία εναντίον της Ελλάδας με σκοπό την ταπείνωση και τιμωρία για τα «εγκλήματα» και τις «ασωτίες» που δήθεν έκανε ο ελληνικός λαός και τώρα καταστρέφεται με πρωτόγνωρο και ανήκουστο τρόπο από τους «τίμιους σωτήρες του».

Το κείμενο αυτό επισημαίνει ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι οι αυριανοί Γάλλοι και ο οποιοσδήποτε λαός που μπορεί σύντομα να βρεθεί στην θέση των Ελλήνων.

Οι Γάλλοι συντάκτες δηλώνουν την αποστροφή που αισθάνονται, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται το έγκλημα που συντελείται αυτήν την στιγμή στην αιχμάλωτη Ελλάδα από τα γεράκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης .

Διαδηλώνουν τον αποτροπιασμό και την φρίκη που νιώθουν για την βαναυσότητα με την οποία αντιμετωπίζεται σήμερα η χώρα μας και την

Keywords
Τυχαία Θέματα