Ποιοι καλύπτουν τη Siemens; Ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ καλύπτει τη γερμανική εταιρία για το ξεπούλημα ενός σημαντικού έργου!

16:13 6/11/2012 - Πηγή: Olympia
Αν νομίζουν ότι κάποιοι θα μείνουν ατιμώρητοι είναι γελασμένοι. Πρόκειται για ένα ακόμα μέγα σκάνδαλο με τους κεντρικούς ρόλους να είναι στα χέρια της Siemens και ελληνικών παραγόντων.Με μια ανακοίνωση ο ΑΔΜΗΕ προσπαθεί να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό της εταιρίας “Ελληνικά Καλώδια” από το έργο διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα δίνοντας με φωτογραφική διάταξη στην κοινοπραξία,
στην οποία συμμετέχει η Siemens.Μην ξεχνάτε ότι το θέμα ξεκίνησε την περίοδο που ήρθε η Μέρκελ στην Αθήνα, στην επίσκεψη “φιλίας”. Πιστέψατε ότι στην χρεοκοπημένη Ελλάδα τελείωσαν τα φαγοπότια;

Με αφορμή δημοσιεύματα για το διαγωνισμό της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) διευκρινίζει τα ακόλουθα :

- Στις 10.1.2012 κατατέθηκαν προσφορές από τη Σύμπραξη των εταιρειών «Siemens A.E. – Prysmian Powerlink SrlNexans Norway AS» και από την εταιρεία «Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.».

Κατά τη διάρκεια αξιολόγησης των προσφορών, τα «Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.» υπέβαλαν σειρά προδικαστικών προσφυγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας, οι οποίες στο σύνολό τους απορρίφθηκαν.

- Στη συνέχεια του διαγωνισμού, τα «Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.» αποκλείσθηκαν, διότι δεν πληρούσαν τους τεχνικούς όρους του διαγωνισμού για υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης, αφού το δείγμα καλωδίου που προσκόμισαν και η δάνεια εμπειρία από ιαπωνικό οίκο που εξασφάλισαν, δεν κάλυπταν τις τεχνικές απαιτήσεις της διακήρυξης (δεδομένου ότι η ελληνική εταιρεία δεν έχει εμπειρία και εξοπλισμό κατασκευής υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης).

- Ο διαγωνισμός του έργου είναι σήμερα σε εξέλιξη, με το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς της «Σύμπραξης», υπό τις δυσχερείς συγκυρίες στην Ελλάδα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο ΑΔΜΗΕ δηλώνει ότι θα αξιολογήσει το προτεινόμενο κόστος και τους όρους που έχουν τεθεί και σύντομα θα αποφασίσει για την πορεία του έργου.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνει ότι θα σταθμίσει με πολύ μεγάλη προσοχή, τόσο τα συμφέροντα της Εταιρείας και του βασικού μετόχου της, όσο και τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών των Κυκλάδων, έτσι ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού τεχνικού έργου υψηλών προδιαγραφών που θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα και οικονομικά βιώσιμο.

Διαβάστε το θέμα:

16 βουλευτές της ΝΔ στέλνουν στη Βουλή το θέμα του ΑΔΜΗΕ για το “δώρο” στη Siemens!

Εθνική ντροπή και πρόκληση: Οι διορισμένοι του ΓΑΠ Δίνουν στην Siemens έργο – μαμούθ με εντολή Μέρκελ. Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο κύριε Σαμαρά;

Σκάνδαλο 1 δις Ευρώ από την “ανεξάρτητη αρχή” ΑΔΜΗΕ, που έκανε το δώρο της ντροπής με τη Siemens!

Πλήρης επιβεβαίωση για αποκάλυψη ότι ο ΑΔΜΗΕ απέρριψε της πρόταση ελληνικής εταιρίας για να δώσει το έργο στη Siemens!

Στην Ευρωβουλή πήγε ο Χουντής την αποκάλυψη του Ολυμπία για την σκανδαλώδη μεταχείριση της Siemens από τον ΑΔΜΗΕ


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα