Πολιτική εξωστρέφειας με όπλο τον Παγκόσμιο Ελληνισμό.

13:22 21/3/2012 - Πηγή: Olympia

Η έννοια του “μιαρού Έλληνα” που εισήγαγε ο “φιλέλληνας” τέως πρωθυπουργός, μπορεί ακόμα να στοιχειώνει την πολιτική ζωή της Ελλάδας με φοβικά σύνδρομα μειονεξίας και φοβικότητας, στον Πειραιά όμως έχει γκρεμιστεί προ πολλού.

Τι και άν έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο πολιτικής εσωστρέφειας και μοιρολατρείας όπου ακόμα και το δικαίωμα στην Ελληνικότητα δαιμονοποιείται και αμφισβητείται από αυτούς που γνωρίζουν την σημασία της

ηθικής κατάπτωσης στην ανάκτηση πλήρους ελέγχου ενός λαού… Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει συγκρουστεί έμπρακτα τόσο με την έννοια της παθητικής αντιμετώπισης λεόντειων πολιτικών, όσο και με την απόπειρα ηθικής συρρίκνωσης μίας χώρας πολιτισμικού φωτοδότη της ανθρωπότητας.

Η σύγκρουση με τους ισχυρούς και τους προθύμους απαιτεί πολιτική αποφασιστικότητα. Αυτή κατακτάται μόνο με έναν ισχυρό κώδικα αξιών τον οποίο ο ίδιος ο δήμαρχος Πειραιά έχει καθορίσει: “ο πολιτικός δεν κερδίζει τέσσερα χρόνια εξουσίας. Επωμίζεται 4,000 χρόνια ιστορίας”. Με αυτή την ηθική παρακαταθήκη, η πολιτική ανδροπρέπεια είναι το φυσικό επακόλουθο που θα οδηγήσει στην απόρριψη επιχειρησιακής ηττοπάθειας είτε αυτή εκφράζεται με μνημόνια οικονομικής υποταγής ή με τετελεσμένα αυθαιρεσίας υπέρ συμφερόντων που βλάπτουν τον πολίτη, τον Δήμο, την Πατρίδα.

Αυτή είναι η απλή εξήγηση της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής κοινωνικών παροχών, σε μία πόλη που κανένα παιδί δεν βρίσκεται εκτός παιδικών σταθμών ενώ ο εθελοντισμός διαχέεται από την επιστημονική υπευθυνότητα που προσφέρει ιατρική φροντίδα, εως την κοινωνική συνεργασία που στεγάζει ανθρώπους χωρίς να τους υποβιβάζει στο επίπεδο κομπάρσου προκλητικών τηλεοπτικών σόου.

Όταν κατανοείς την ευθύνη της πολιτισμικής κληρονομιάς, τότε μόνο αντιλαμβάνεσαι και την δύναμη του παγκόσμιου Ελληνισμού. Την ίδια στιγμή λοιπόν που η Ελλάδα έχει φτάσει στο έσχατο σημείο εξάρτησης εισάγοντας ακόμα και …πολιτισμό, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δείχνει για άλλη μία φορά τον δρόμο της πολιτικής αξιοπρέπειας, της δημιουργικής εξωστρέφειας, της υπερηφάνειας που αρμόζει στους κληρονόμους της κοιτίδας του παγκόσμιου ανθρωπισμού.

Μετά την υπέρβαση της “Πειραϊκής Αμφικτυονίας”, ήλθε το κάλεσμα στους Μανιάτες της Κορσικής και της Σαρδηνίας. Με την παρουσία γιγάντων του σύγχρονου Ελληνισμού όπως ο Σαράντος Καργάκος:

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά, που την οργάνωσαν, η Ένωση των Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» και η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης και είχε τη στήριξη του Δήμου Πειραιά. Η εκδήλωση έγινε προς τιμήν των Μανιατών της Κορσικής και της Σαρδηνίας, οι οποίοι παραβρέθηκαν με πολυμελείς αντιπροσωπείες τους.

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε:

«Αδέλφια μου Μανιάτες της Σαρδηνίας και της Κορσικής,

αγαπημένε μας Αλέκο Παπαδόγγονα, αγαπητοί βουλευτές, αγαπητέ Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, συνεργάτες , άγιε πατέρα,

απόψε είναι μια ξεχωριστή μέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα