Συνελήφθη και ο Γιώργος Σαχπατζίδης

16:32 11/4/2012 - Πηγή: Olympia
Ραγδαίες είναι, πλέον, οι εξελίξεις στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, καθώς μετα την πρωινή σύλληψη του πρώην υπουργού και τη γνωστοποίηση… περί εύρεσης δέκα πλακών χρυσού στο σπίτι της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου, πληροφορίες θέλουν να έχει συλληφθεί και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο επονομαζόμενος και “Σάχης της Κατερίνης”.

Ο Γιώργος Σαχπατζίδης είναι επιχειρηματίας, εκδότης,

αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων και ποδοσφαιρικός παράγοντας πίσω από την offshore εταιρεία η οποία μεταβίβασε το νεοκλασικό της Αρεοπαγίτου στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου

Επίσης η Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη συνέλαβε και τον Νίκο Ζήγρα, ξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, διαχειριστή της offshore εταιρείας Blue Bell συνέλαβε η αστυνομία.στη Θεσσαλονίκη.
Και οι δύο κατηγορούνται ως συνένοχοι του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Με τον Γιώργο Σαχπατζίδη ο Άκης Τσοχατζόπουλoς συνδέεται επιχειρηματικά και πολιτικά εδώ και δεκαετίες, ενώ ο Νίκος Ζήγρας είναι ο διαχειριστής της offshore, από την οποία φέρεται να έχει αγοράσει σπίτι στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, αξίας 700.000 ευρώ.
Οι διωκτικές αρχές αναζητούν και άλλα δύο πρόσωπα ως συνενόχους του πρώην υπουργού.

Ο Σάχης της Κατερίνης

Ο κ. Γιώργος Σαχπατζίδης εμφανίστηκε στο προσκήνιο στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και σύντομα κατάφερε να γίνει ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, εταιρειών διαχείρισης ακινήτων και γεωργικών μηχανημάτων, χρηματοδότης του ΠΑΟΚ και γενικά μεγάλος οικονομικός παράγοντας. Εισέβαλε δυναμικά το 2000 στην επιχειρηματική πιάτσα της Θεσσαλονίκης όταν ως εκπρόσωπος της πολυεθνικής εται ρείας επενδύσεων ΖΙΛΚΑ ανέλαβε το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα της «Μακεδονίας».

Η εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν στάθηκε εμπόδιο για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην κοινωνική και κοσμική ζωή της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σαχπατζίδης κατάγεται από ορεινή περιοχή της Πιερίας. Είναι γιος πολύτεκνης και εύπορης οικογένειας με πέντε παιδιά. Ο ίδιος έχει δύο γιους, ενώ η γυναίκα του Μαρία του συμπαραστέκεται σε κάθε επιχειρηματικό βήμα. Ο πατέρας του ήταν μεγαλοαγρότης καπνοκαλλιεργητής και βαθιά θρησκευόμενος. Για αρκετά χρόνια ο κ. Σαχπατζίδης ασχολήθηκε με το εμπόριο γεωργικών ειδών, όπως και ο αδελφός του, που θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες του είδους στην Κατερίνη.

Τα αδιέξοδα ρίσκα

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του στην Πιερία δεν ήταν επιτυχημένες. Ο ριψοκίνδυνος χαρακτήρας του τον έκανε να παίρνει ρίσκα τα οποία δεν του έβγαιναν. Για αρκετά χρόνια έμενε στο σπίτι των πεθερικών του. Μέσα σε λίγα χρόνια ο κ. Σαχπατζίδης αποκτά πολύτιμες φιλίες, γεγονός που του ανοίγει διάπλατα πόρτες. Ως ανιψιός του πρώην υπουργού κ. Νίκου Ακριτίδη, γνωρίζεται με επιχειρηματίες και πολιτικούς. Το 2000 αγοράζει το ιστορικό συγκρότημα της «Μακεδο νίας» από τον κ. Γιάννη Ραυτόπουλο, ιδιοκτήτη της «Express Service».

Στη νέα εκδοτική εταιρεία συμμετέχει ο Ελληνοαμερικανός Τζον Ρήγας,

Keywords
Τυχαία Θέματα