ΣΥΡΙΖΑ και ΘΡΑΚΗ

16:17 20/5/2012 - Πηγή: Olympia

Τρομερή αναταραχή έχει προκαλέσει η αποχώρηση του Μουφτή Κομοτηνής Μέτζο Τζεμαλή, η οποία αποτελεί την κορυφή σε ένα παγόβουνο εξελίξεων, για τις οποίες ελπίζουμε πως δεν θα προλάβουν να συμβούν και θα υπάρξει ικανή μέριμνα από την Ελληνική πολιτεία. Αυτή η παραίτηση συνδέεται με τα πολύ συχνά ταξίδια του Αμέτ Μετέ (ψευδομουφτή Ξάνθης) στην Άγκυρα. Ταξίδια, στα οποία -σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες μας- αποπειράθηκε και πίεσε στο να αποκτήσει προσβάσεις στο ευρύτερο περιβάλλον Ερντογάν, αφού ο ίδιος είναι “γέννημα – θρέμα” του βαθέως κράτους της
Τουρκίας και εκπαιδεύτηκε σε περίοδο κατά

την οποία οι Στρατηγοί στην Άγκυρα έπαιζαν τον ρόλο του Θεού σε ολόκληρη την Τουρκία.
Η απόσυρση του Μέτζο Τζεμαλή συνδέεται επίσης με την ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα των τουρκοφρόνων της Θράκης, όπως επίσης, συνδέεται με τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, στα οποία κατέστη απολύτως σαφές (προς όλες τις πλευρές -εντός και εκτός Ελλάδος- και ιδιαίτερα προς τον ΤαγίπΕρντογάν, αλλά και προς τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου) πως ο έλεγχος του τουρκικού προξενείου στην Θράκη έχει αυξηθεί (καταμετρήθηκε αυτή του η αύξηση στις εκλογές της 6ης Μαΐου) και προφανώς θα υπάρξει “αλλαγή επιπέδου” στην μέχρι τώρα εφαρμοσθείσα επεκτατική πολιτική, αφού ανοίγονται διάπλατα “ορίζοντες” αύξησης της παρεμβατικότητας μέσω του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος DEB.

Πρόσφατα, ο μουφτής Βοσνίας έβαλε υποψηφιότητα (ως πολιτικός) στις εκλογές της Βοσνίας. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα των εκλογών. Στο σημείο που πρέπει να εστιάσουμε (εάν θέλουμε να δούμε “πίσω από τα γεγονότα”) είναι πως το Ισλάμ άρχισε να μεταλλάσσεται στα Βαλκάνια και να “φοράει” το πολιτικό του πρόσωπο. Για τους μη γνωρίζοντες, σημειώνουμε πως το Ισλάμ είναι ένα πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και τέλος θρησκευτικό “κίνημα”, το οποίο χρησιμοποιεί την θρησκεία ως συνδετικό κρίκο προκειμένου να ελέγχει αλλά και να απειλεί “συνειδησιακά” (και όχι μόνο) τους πιστούς, από τους οποίους απαιτεί πλήρη προσήλωση. Η αλλαγή, λοιπόν, που παρουσιάστηκε ήδη στα Βαλκάνια, είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας που πρόκειται πολύ σύντομα να αποκτήσει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις -αφού είναι δεδομένο πως η “τάση” αυτή θα εξαπλωθεί- χωρίς να κρύβεται πίσω από το θρησκευτικό Ισλάμ, το οποίο προφανώς αναβαθμίζεται από τους νέους ρόλους που επίκειται να αποκτήσουν οι εγκεκριμένοι μουφτήδες.

Όλες οι πλευρές επιχειρούν να εκτιμήσουν την κατάσταση σε ένα τοπίο πολιτικά ασταθές. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρμόδιοι παράγοντες αδυνατούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά. Παρ’ ότι επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να διαψευστεί η υπόθεση, μια σειρά από εμπλεκομένους έχουν επιβεβαιώσει το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει στη Θράκη από αυτή την εξέλιξη.

Οι πιέσεις που ασκούνται στον Μουφτή Κομοτηνής για να ανακαλέσει την αίτηση συνταξιοδότησης, είναι αφόρητες και έχει δεχτεί αλεπάλληλες επισκέψεις από την αποκάλυψη της υπόθεσης και μετά. Επισήμως η Μουφτεία «δεν απαντά» για το ζήτημα που προέκυψε αλλά ειναι γεγονός ότι

Keywords
Τυχαία Θέματα