Τα έχωσε ο Τσίπρας στον Βενιζέλο για την φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους!

Σκληρή επίθεση για τη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης σε μισθωτούς και συνταξιούχους -όπως την χαρακτήρισε- , εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την απουσία του Πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερώτησεων

Επικρίνοτας το οικονομικό επιτελείο για

το μπαράζ έκτακτων εισφορών που καλούνται να καταβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, έθεσε το ερώτημα αν τελικά υπάρχει η λίστα του κ. Κουσελά με τους φοροφυγάδες και τους μεγαλοκαταθέτες.

Μάλιστα, παρέθεσε και στοιχεία για τη φορολόγηση. Όπως είπε βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση στη φορολόγηση των επιχειρήσεων, μέσα στην Ευρώπη των «27», ενώ σε επίπεδο έμμεσων φόρων, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση, ρωτώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο αν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι γι΄ αυτό.

Μάλιστα, κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να βάλει ένα τέλος στην ιστορία με το πρωτογενές πλεόνασμα, λέγοντας ότι δεν γίνεται να είσαι επί 4 χρόνια σε ύφεση και να μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα. «Πρωτογενές πλεόνασμα με ύφεση δεν γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Στη χώρα μας είναι βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση ότι υπάρχουν τα μόνιμα και συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αναγνώρισε ο υπουργός Οικονομικών στην απάντηση και αφού ανέλυσε τα στοιχεία για το φορολογητέο εισόδημα και τα φορολογικά έσοδα του κράτους, τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αλλάξει η εικόνα με τη φορολογητέα ύλη στη χώρα, και να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα