“Ταλιμπάν” εναντίον της νοθείας

11:23 29/4/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει η Ευαγγελία

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Καθώς τα δημοσιεύματα στον έντυπο και διαδικτυακό Τύπο περί επικείμενης νοθείας και αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος πυκνώνουν, πρέπει πιστεύω να δούμε στα σοβαρά πώς θα αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, άλλωστε εκείνοι που άρχουν σ` αυτή τη χώρα έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι ικανοί για τη μεγαλύτερη εκτροπή, προκειμένου να μη χάσουν την κουτάλα και αποκαλυφθούν οι πομπές τους.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ακόλουθη πρόταση. Θεωρώ βέβαιο ότι τα αντιμνημονιακά κόμματα δεν θ` αφήσουν τα εκλογικά

τμήματα χωρίς αντιπροσώπους – αλλιώς πάνε γυρεύοντας – οι οποίοι θα παρίστανται στη διαδικασία της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης. Τα εκλογικά τμήματα είναι μεν πολλά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις συστεγάζονται, π.χ. πέντε σε ένα σχολικό συγκρότημα. Έχει ειπωθεί ότι ο κίνδυνος είναι όχι τόσο στα εκλογικά τμήματα, αλλά στα κομπιούτερ. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η Singular.
Προτείνω λοιπόν να κάνουμε καταμέτρηση και μόνοι μας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο
ακούγεται. Λοιπόν, σε κάθε νομό ο κάθε εκλογικός αντιπρόσωπος θα ενημερώνει μια επιτροπή, η οποία θα συγκεντρώνει τα αποτελέσματα από όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού. Στη συνέχεια θα ενημερώνει μια κεντρική επιτροπή, η οποία θα συλλέγει και θα αθροίζει τα συγκεντρωτικά από όλους τους νομούς. Είναι ζήτημα καλής οργάνωσης, γνώσεων πρόσθεσης και διαθέσιμων ηλεκτρονικών υπολογιστών (και κινητών τηλεφώνων).
Θέτω την πρόταση αυτή προς συζήτηση, να δούμε κατά πόσο είναι εφικτή, πού ενδεχομένως θα υπάρξουν προβλήματα, ώστε να έρθουμε σε επαφή με το αντιμνημονιακό κόμμα που υποστηρίζουμε, είτε είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είτε το ΟΧΙ, ο Σύριζα ή οποιοσδήποτε άλλος. Και βέβαια να δηλώσουμε εθελοντές σε ό,τι χρειαστεί.
Εφόσον ο εκλογικός νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τις ελληνοποιήσεις της τελευταίας στιγμής, ας κάνουμε τουλάχιστον ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να αποτραπεί η εκτεταμένη εκλογική νοθεία. Η νοθεία θεωρείται δηλαδή δεδομένη, γιατί κανείς δεν μπορεί ν αποκλείσει ότι θα υπάρξουν κομματόσκυλα που θα ψηφίσουν δύο και τρεις φορές. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει διασταύρωση εκλογικών καταλόγων σε όμορους νομούς, ώστε να αποτραπεί και αυτό.
Και για τυχόν πεθαμένους που θ` αναστηθούν για να ψηφίσουν, συνιστώ σκόρδο, σταυρό και σφήνα στην καρδιά των βαμπίρ!
Η αποτροπή της νόθευσης των εκλογών ας γίνει προσωπική υπόθεση του καθενός και καθεμίας από μας.

Εύχομαι καλή ψήφο και νίκη του ελληνικού λαού
Ευαγγελία


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα