Θυμάστε την υποψηφιότητα Πετσάλνικου; Χα! Νέα μέρα, άλλα ονόματα!

Μέγας πανικός έγινε χθες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όταν βουλευτές του κόμματος άκουσαν ότι για πρωθυπουργό οδεύουν τον Φ. Πετσάλνικο!

Μετά το ναυάγιο χθες στο Προεδρικό Μέγαρο και τη μεταφορά της νέας συνάντησης πολιτικών αρχηγών για σήμερα το πρωί στις 10, το όνομα του Φίλιππου Πετσάλνικου έφυγε από την πρώτη θέση.

Στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του Λουκά Παπαδήμου

για τη θέση του πρωθυπουργού. Το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συζητήθηκε και πάλι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά χθες το βράδυ οι Παπανδρέου και Σαμαράς.

Ο Λ. Παπαδήμος φαίνεται να έχει βάλει συγκεκριμένους όρους για να ανάβει στον πρωθυπουργικό θώκο, με κυρίαρχο αίτημα την παραμονή του για όσο χρειαστεί και όχι για τις επόμενες 100 ημέρες. Φυσικά, σε καίριες θέσεις, όπως στο Υπουργείο Οικονομικών φέρεται να επιθυμεί την τοποθέτηση προσώπων που εμπιστεύεται ο ίδιος.

Πώς φτάσαμε στον Λουκά Παπαδήμο και πάλι; Αρχικά, όπως καταγγέλουν βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ όπως π.χ. του Απ. Κακλαμάνη και της ΝΔ, πρόταση στον Λ. Παπαδήμο δεν είχε γίνει!

ΝΔ και ο ΛΑΟΣ συγκλίνουν στο όνομα του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ και φαίνεται πλέον να είναι το όνομα που επικρατεί και πάλι, αλλά αυτή τη φορά ο κ. Παπαδήμος είναι ενημερωμένος! Τόσες ημέρες ήταν στην Ελλάδα και δεν του είχε γίνει καμία πρόταση, αλλά είχε μόνο βολιδοσκοπηθεί.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι προ ημερών είχαν δει τον Γ. Παπανδρέου να εισέρχεται στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια, όπου και διαμένει ο Παπαδήμος και όλοι πίστευαν ότι πάει να συμφωνήσει μαζί του, όμως αυτός πήγε στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο που διαθέτει!


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα