Το «κακό παράδειγμα» του Προέδρου της Βουλής

Γράφει ο   Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης 

Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ,

Η είδηση: «Ακόμα και σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι δικαστικές προσφυγές πρώην βουλευτών για διεκδίκηση αναδρομικών», ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, διαβεβαίωσε πως «δεν θα υπογράψει για την εκταμίευση των ποσών σε πρώην και συνταξιούχους βουλευτές».

δικαιούται

τάχα ο Πρόεδρος της Βουλής να κομπορρημονεί ότι θα παραβιάσει τον Νόμο έστω και δικαιολογημένα;;;

Πριν από λίγο καιρό ένας Πρύτανης, υπερβάλλοντας, διακήρυξε ότι τα Πανεπιστήμια δεν θα εφαρμόσουν το Νόμο που τους επέβαλε χωρίς διάλογο και πειθώ το Υπουργείο Παιδείας. Αμέσως πολλοί «δημοκρατικά ευαίσθητοι» πολιτικάντηδες έπεσαν να τον φάνε, που τάχα απειλεί ότι δεν θα εφαρμόσει τον Νόμο. Ήτανε βλέπετε ο Νόμος αυτός η «δοκιμή» της σύμπραξης των «μεγάλων»,για τη σωτηρία του πολιτικού συστήματος που προωθήθηκε-εξελίχθηκε με τον διορισμό Πρωθυπουργού από «μερικούς αρχηγούς» κομμάτων κατά σαφή παράβαση του Συντάγματος, και τον διορισμό Κυβέρνησης από τους ίδιους, όχι από τον Πρωθυπουργό  όπως ορίζει το Σύνταγμα. Το τσαλαπάτησαν λοιπόν το Σύνταγμα!!! τον πιο σπουδαίο Νόμο της πολιτείας και κανείς δεν ασχολήθηκε ούτε διαμαρτυρήθηκε.

Τόλμησε λοιπόν ο  Πρύτανης  να ισχυριστεί ότι δεν θα εφαρμόσει τον Νόμο και σήμερα διαβάζω με έκπληξη ότι ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Βουλής (και παρ ολίγον Πρωθυπουργός), έκανε το ίδιο, δηλαδή διαβεβαίωσε πως «ακόμα και σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι δικαστικές προσφυγές πρώην βουλευτών για διεκδίκηση αναδρομικών», ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος «δεν θα υπογράψει για την εκταμίευση των ποσών σε πρώην και συνταξιούχους βουλευτές».

Αν δεν κάνω λάθος η εκτέλεση των Δικαστικών αποφάσεων είναι υποχρεωτική για την διοίκηση και την εξουσία, (την κάθε εξουσία), αλλιώς ζητάει την νόμιμη ανάκλησή της. Οι Νόμοι δεν εφαρμόζονται όταν οι «αφέντες» συμφωνούν ακόμα και αν αυτό έχει λαϊκίστικο χαρακτήρα και ικανοποιεί το λαϊκό αίσθημα. Αν όμως δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις παραβιάζοντας τον Νόμο, ευθέως παρανομεί.                                                            Δεν ξεχνάμε φυσικά τα λόγια του Προέδρου της Βουλής που «αγωνίστηκε» να πείσει τους Έλληνες πριν από λίγες μέρες (συζήτηση Προϋπολογισμού) ότι οι Βουλευτές θυσίασαν μέρος της Βουλευτικής αποζημίωσης για να συμβάλλουν στην οικονομική κατάσταση της χώρας που οι ίδιοι προκάλεσαν. Δηλαδή μείωσαν κατ ελάχιστο τα εισοδήματά τους, αλλά ούτε το σκέφθηκαν να μειώσουν έστω και κατ ελάχιστο τα απίστευτα, πρωτοφανή και σκανδαλώδη προνόμιά τους ων ουκ έστι αριθμός…(και κόστος φυσικά). Τα οποία φυσικά προστίθενται στα οικονομικά εισοδήματα της Βουλευτικής αποζημίωσης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής δεν δικαιούται να παραβιάζει τον Νόμο αντίθετα οφείλει να τον εφαρμόζει. Ο μοναδικός τρόπος να τον παρακάμψει είναι σχεδόν αυτονόητος όπως το αυγό του Κολόμβου. Ας εισάγει για ψήφιση, αν τολμάει, μια τροπολογία που να φορολογεί αυτοτελώς και κατ εξαίρεση ό

Keywords
Τυχαία Θέματα