ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ – ΕΚΔΟΣΗ 2012

20:13 8/7/2012 - Πηγή: Olympia

Το λεξικό αυτό αποτελεί μια προσπάθεια που σαν σκοπό έχει να αποσαφηνιστούν μια σειρά από δυσνόητες έννοιες που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας απο τα κανάλια της τηλεόρασης. Με την παρουσίαση αυτού του έργου, θέλω να πιστεύω ότι έβαλα κι εγώ ενα μικρό λιθαράκι στο τεράστιο έργο της κατανόησης της αντικειμενικής πραγματικότητας.

Οι λέξεις δεν είναι ταξινομημένες αλφαβητικά, κυρίως επειδή η σύνταξη του λεξικού μου πήρε τόσο πολύ χρόνο, που μετά βαρέθηκα να τις ταξινομήσω.

ΘΑΛΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Αγωνιστής [1] : Χρήστης του κοινωνικού

μέσου δικτύωσης facebook, που μάχεται πρηνηδόν για τη διάσωση της πατρίδας/κοινωνίας/κοινότητας/εργατικής τάξης/ανθρωπιστικών ιδεωδών.

Διαδίκτυο [2]: Εργαλείο παραπληροφόρησης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, σεναρίων συνομοσιολογίας και επιστημονικής φαντασίας.

Σχολείο [3]: Χώρος φύλαξης παιδιών κατα τις πρωϊνές ώρες που οι γονείς εργάζονται.

Μορφωση [4]: Δια βίου διαδικασία με την οποία τα μικρά παιδιά μετατρέπονται σε ψηφοφόρους.(βλ. 22)

Ανθρωπος [5]: Ζωϊκό είδος που κατάγεται από τον πίθηκο.

Χρήματα [6]: Το αντικείμενο πόθου όλων ανεξαρτήτως των ανθρώπων (βλ. 5) που κατοικούν στον πλανήτη γη. Μικρά – συνήθως πράσινα – ζωγραφισμένα χαρτάκια, με την απόκτηση των οποίων οι κάτοικοι του πλανήτη ασχολούνται όλες τις ώρες και τις ημέρες της σύντομης ζωής τους. Δικαίωμα να ζωγραφίζουν χαρτάκια, έχουν μόνον οι αγορές. (βλ. 7)

Αγορές [7]: Ταλαντούχοι καλιτέχνες που απέκτησαν το προνομιακό δικαίωμα ζωγραφικής των χρημάτων (βλ. 6). Μιας και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια τα χαρτάκια, τα δίνουν προσωρινά σε ανθρώπους (βλ. 5) και Πατρίδες (βλ. 10) με σκοπό αν δεν τα πάρουν πισω να μετατρέψουν τις Πατρίδες σε κτήματα τους και τους Ανθρώπους σε δούλους τους.

Δημόσια περιουσία [8]: Αϋλα και εμπράγματα περιουσιακά στοιχεία μιας πατρίδας (βλ. 10) που χρησιμοποιούνται ως ενέχυρο για τη λήψη χρημάτων (βλ. 6) από τις αγορές (βλ. 7).

Αξιοποίηση [9]: Διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η πώληση της δημόσιας περιουσίας (βλ. 8) σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Πατρίδα [10]: α) Συνεταιριστική κερδοσκοπική επιχείρηση που σαν σκοπό έχει την παραγωγή κέρδους. Αναλόγως των περιστάσεων, μπορεί να δανείζεται ή όχι χρήματα (βλ. 6) από τις αγορές (βλ. 7) με υποθήκευση της δημόσιας περιουσιας.(βλ. 8) σε μια διαδικασία που ονομάζεται παραγωγη χρέους. Σε περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης της η πατρίδα υποχρεούται να παραδόσει τη δημόσια περιουσια στις αγορές.
β) Αντικείμενο μίσους των αντι-εξουσιαστών (βλ 35) και των οπαδών της άκρας αριστεράς (βλ.25).

Ελλάδα [11]: Απροσδιόριστος γεωγραφικός προσδιορισμός για τον οποίο δεν ανακαλύφθηκε ακόμα σε τι χρησιμεύει. Ταυτόσημος με τον όρο “Ελλαδικός χώρος”.

Ελληνικός λαός [12]: Το σύνολο των ατόμων που εργάζονται στην Ελλάδα (βλ. 11) για να συντηρούνται και να τρέφονται όλες οι ακόλουθες κατηγορίες.

Γνήσιος Ελληνας [13]: Ο γνήσιος απόγονος του Σόλωνα, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλ

Keywords
Τυχαία Θέματα