Κύπρος: Ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μαρί

Στη Λεμεσό τελέστηκε την Κυριακή το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο των δεκατριών θυμάτων από την έκρηξη πυρομαχικών στην ναυτική βάση του Μαρί, της Κύπρου. Επίσης, ομάδα μνήμης των θυμάτων πραγματοποιεί πορεία 300 χλμ που θα καταλήξει το βράδυ της Τετάρτης έξω από το προεδρικό μέγαρο στην Λευκωσία.

Στις 11 Ιουλίου 2011, έκρηξη

σε εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν πυρομαχικά συντάραξε την περιοχή του Μαρί. Τα πυρομαχικά είχαν προορισμό την Συρία και κατασχέθηκαν από τις κυπριακές Αρχές, παρέμεναν όμως μέσα σε κοντέινερ εκτεθειμένα για καιρό σε ακατάλληλες συνθήκες.

Στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά, στη Λεμεσό, τελέστηκε το μνημόσυνο του διοικητή του ναυτικού αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, του ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους και των Κελευστών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου,

Παρέστησαν ο υπουργός ‘Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Στυλιανός Νάσσης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και η Γενική Γραμματέας των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.

Σε άλλους ιερούς ναούς τελέστηκαν τα μνημόσυνα του διοικητή της ναυτικής βάσης Λάμπρου Λάμπρου, του επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, του πυροσβέστη της ΕΜΑΞ Βασίλη Κρόκου, παρουσία του προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν.

Μνημόσυνα τελέστηκαν επίσης για τους λοχίες της ΕΜΑΚ Σπύρου Ταντή και Αδάμο Αδάμου και τους πυροσβέστες Παναγιώτη Θεοφίλου, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γιώργο Γιακουμή.
Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα