Το παράδειγμα του Στέφανου Χίου θα πρέπει να το ακολουθήσουν κι άλλοι…

19:42 25/3/2012 - Πηγή: Olympia

Άσχετα με τη γνώμη που μπορεί να έχει ο καθένας για τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο και τις εκπομπές του, αξίζει να παρατηρήσουμε ότι η πρωτοβουλία του να μεταφέρει την εκπομπή του «Μεκαλειό 2» στο διαδίκτυο, αποτελεί πρωτοπορία. Εκεί που την εκπομπή του την έβλεπαν μόνο οι κάτοικοι κοντά στην Αθήνα, τώρα μπορούν να την δουν απ’ όλο τον κόσμο.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν εξετάζουμε  την ίδια την εκπομπή αυτή καθαυτή, αλλά την ιδέα να βγει η εκπομπή στο διαδίκτυο. Εμείς κάνουμε την πρόταση σε δημοσιογράφους που αισθάνονται καταπιεσμένοι

συνειδησιακά και επαγγελματικά σε διάφορα ΜΜΕ, να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό και να…. βγουν on camera στο διαδίκτυο. Μόνο έτσι θα μπορέσει να σπάσει το εμπάργκο της ενημέρωσης που έχουν επιβάλει τα καθεστωτικά ΜΜΕ και να έχει επιτέλους ο λαός μια πολύπλευρη ενημέρωση.

Μπορεί, αυτή τη στιγμή ακόμα το διαδίκτυο να μην είναι σε θέση τεχνικά να συναγωνιστεί την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, που με το πάτημα απλά ενός κουμπιού μπορεί ο πολίτης να παρακολουθήσει ή να ακούσει ένα πρόγραμμα, αλλά ειδήσεις και αποκαλύψεις, με τέτοιο τρόπο μεταδιδόμενες μέσα στο διαδίκτυο, θα αναγκάσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ να αναμεταδίδουν τις πληροφορίες, υπογράφοντας ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό την καταδίκη τους ή την αλλαγή τους.

Δείτε το σημερινό παράδειγμα και θα καταλάβετε. Σήμερα έγιναν επεισόδια στις παρελάσεις στην περιφέρεια, τα οποία έχουν ήδη μεταδοθεί μέσα από το διαδίκτυο. Απόψε λοιπόν θα παρακολουθήσετε και τα καθεστωτικά ΜΜΕ να μεταδίδουν αυτά τα επεισόδια. Αν όμως δεν υπήρχε το διαδίκτυο, κανείς μας δεν θα μάθαινε τίποτα.

Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει, αλλιώς αυτός ο λαός θα κατευθύνεται μόνιμα σαν τα πρόβατα προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. 

Πέτρος Χασάπης


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα