Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με περιφερειάρχες για θέματα μετανάστευσης…


Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματοςσυγκαλεί αύριο, Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012, στις 12.00, στο υπουργείο, ο υπουργόςΠροστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί νασυμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Γιάννης Σγουρός, οπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, και οι γενικοί γραμματείς ΠεριφέρειαςΑνατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας,Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου και οιπρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων
Δήμων...

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συζητηθούν οιδιαστάσεις που έχει λάβει το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας και οστρατηγικός σχεδιασμός που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τουκαι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία Χώρων Κλειστής ΠροσωρινήςΦιλοξενίας μεταναστών.
Στην επιστολή-πρόσκληση που απέστειλε ο υπουργός αναφέρεταιχαρακτηριστικά: «Η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματαγια τη χώρα μας που οφείλουμε να διαχειριστούμε με τρόπο συλλογικό, δημοκρατικόκαι αποτελεσματικό. Κάθε είδους αναβολής ανάληψης πρωτοβουλιών για τηναντιμετώπιση της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση τωνπροβλημάτων. Η κυβέρνηση υλοποιεί, στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών τηςυποχρεώσεων, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναμόρφωσης και αναθεώρησης της πολιτικήςασύλου και δημιουργίας δομών πρώτης υποδοχής μεταναστών, έχοντας εξασφαλίσειτους αναγκαίους οικονομικούς πόρους».
Keywords
Τυχαία Θέματα