ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ ‏

08:23 29/4/2012 - Πηγή: Olympia

Εμβρόντητη η δικαστινα άκουγε ότι ένα δάνειο σε CHF με δόση 1.000 CHF το μήνα, να ΜΗΝ μπορείς να το πληρώσεις απευθείας με 1.000 CHF που έχεις στην τσέπη, αλλά ΜΟΝΟ με 1.000 CHF που θα προκύψουν από την μετατροπή 1.200 EURO, μετατροπή που θα κάνει ΜΟΝΟ η δανείστρια τράπεζα και ΜΟΝΟ με την ισοτιμία που ισχύει την ημέρα που πληρώνεις τη δόση!!!!

Για να καρπώνεται όπως φαίνεται η τράπεζα

τη διαφορά της ισοτιμίας που “κλείδωσε” εγκαίρως με χρηματοπιστωτικά παράγωγα!!!

Για ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ διερεύνησης από την τράπεζα της δυνατότητας που τυχόν έχει ο δανειολήπτης για ΦΥΣΙΚΗ αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου ως ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ χορήγησης δανείου σε CHF κάνει λόγο η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ της 21ης Σεπτεμβρίου 2011 σχετικά με τον δανεισμό σε ξένο νόμισμα (ΕΣΣΚ / 2011/1). Εύκολα μπορεί από αυτά να πιθανολογηθεί η δικαστική έκβαση της υπόθεσης, όταν ΟΧΙ μόνο ΔΕΝ έγινε διερεύνηση από την τράπεζα της ΦΥΣΙΚΗΣ αντιστάθμισης από τον δανειζόμενο, αλλά του ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ κιόλας…

θα ήταν τεράστιο νομικά λάθος η καταγγελία της σύμβασης, η αίτηση για έκδοση από την τράπεζα διαταγής πληρωμής και στη συνέχεια η κατάσχεση και ο εκπλειστηριασμός ακινήτου από σύμβαση δανείου σε CHF. Νομίζω ότι στην περίπτωση που αυτό συμβεί, στέκονται πλην των άλλων αγωγές αποζημίωσης με το 914, πέραν της άσκησης ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής με λόγο ανακοπής την απάτη. Αγωγές που δύσκολα θα απορριφθούν. Πολλώ δε μάλλον όταν τα δάνεια αυτά έχουν ήδη κριθεί παράνομα σε Ουγγαρία και Ισλανδία.
Ολοκληρο το αρθρο http://alampasis.blogspot.com/2012/04/millenium.html


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα