Τρομερές καταγγελίες από μέλη της “Δημιουργίας Ξανά”.

11:22 29/5/2012 - Πηγή: Olympia
Αγαπητά μέλη και φίλοι της «Δημιουργίας, ξανά!»,Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, οκτώ μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της «Δημιουργίας, ξανά!» έκαναν την ακόλουθη δήλωση:Τα παρακάτω μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που εκφράζουν την πλειοψηφία του, διαπιστώνοντας την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η εκλογική σύμπραξη της «Δημιουργίας, Ξανά» με τη Δράση, και τελικά την Φιλελεύθερη Συμμαχία,
ζητούμε την ακύρωση της παραπάνω συμφωνίας της οποίας τους όρους και τις λεπτομέρειες ακόμα αγνοούμε.

Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνουμε τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους της «Δημιουργίας, Ξανά» ότι παραμένουμε πιστοί στις αρχές και στις αξίες που γέννησαν και οδήγησαν μέχρι σήμερα αυτό το κίνημα πολιτών με την ηγεσία του Θάνου Τζήμερου και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτές όλοι μαζί.

Η κίνηση αυτή δεν έγινε χωρίς περίσκεψη, ούτε χωρίς οδύνη. Αιτία της υπήρξαν οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και η διάχυτη -μετρήσιμη πλέον- αρνητική ψυχολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας των υποστηρικτών και ψηφοφόρων μας για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Ο δυναμικός βηματισμός μας στην κοινωνία ιδεών και αρχών, όπου επενδύσαμε, δεν υπάρχει πλέον. Αντιθέτως, οπισθοδρομεί. Αν θα μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε τους λόγους σε μία μόνο πρόταση, αυτή θα ήταν «η πλήρης και προκλητική αναντιστοιχία λόγων και πράξεων». Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι η κλιμακούμενη αυτή δυσαρέσκεια δεν ήταν προβλέψιμη ή δεν αξιολογήθηκε, αρνούμαστε να αποδεχθούμε την ασυνέπεια, την απαξίωση των κομματικών θεσμών και οργάνων, την πλήρη έλλειψη πραγματικής εσωκομματικής δημοκρατίας και εν τέλει την εξαπάτηση των μελών και ψηφοφόρων της «Δημιουργίας, ξανά!».

Η ασυνέπεια και η ανακολουθία δηλώσεων και αποφάσεων κατά το διάστημα που ακολούθησε τις εκλογές της 6ης Μαΐου βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής μας και δικαιολογεί πλήρως την αντίδρασή μας ως προς την ουσία της. Συγκεκριμένα:

1) Δύο μόλις μέρες μετά τις εκλογές στην ιστοσελίδα της «Δημιουργίας, ξανά!» αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση.

                     «Διάψευση σεναρίων περί συνεργασίας

Η «δημιουργία, ξανά!» ξεκίνησε με ένα όραμα: να αλλάξει την Ελλάδα με τη δύναμη των ανθρώπων της παραγωγικής οικονομίας, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς. Έτσι και θα συνεχίσει. Φαίνεται όμως ότι οι σεναριογράφοι είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού συστήματος. Σήμερα, διαβάζουμε συνέχεια για συναντήσεις που ουδέποτε έγιναν και για αποφάσεις που ουδέποτε ελήφθησαν. Προφανώς, διαψεύδουμε τα σχετικά σενάρια. Δεν θα επανέλθουμε.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στη «δημιουργία, ξανά!» δεν είναι εξαγοράσιμη, ούτε προς πολιτική εκμετάλλευση. Είναι η ξεκάθαρη και συνειδητή επιλογή των πολιτών για την στήριξη ενός διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού σ’ αυτή τη χώρα. Θα την τιμήσουμε.»

Η ουσία της κατηγορηματικής αυτής ανακοίνωσης επιβεβαιώθηκε δημοσίως από τον Θάνο Τζήμερο πολλές φορές ακόμα μέχρι το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, οπότε, στην αρχή της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής, έγινε λόγος για πρώτη φο

Keywords
Τυχαία Θέματα