“Βασίλη, βαστάς Θερμοπύλες…”

22:11 6/12/2011 - Πηγή: Olympia

“Κώστα, να σιγουρέψεις ότι τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να μαθαίνουν τι σημαίνει Θερμοπύλες…”

Μία συνάντηση που δεν περιορίστηκε στα θέματα ενδιαφέροντος, ήταν η επίσκεψη του Κώστα Αρβανιτόπουλου στον Βασίλη Μιχαλολιάκο, για τον οποίον δεν κρύβει τον σεβασμό και την εκτίμηση του. Οι δύο άνδρες άλλωστε δεν κρύβουν την ιδεολογική τους προέλευση παρότι τα καθήκοντα τους απαιτούν υπερκομματική αντιμετώπιση.

Άλλωστε ένας από τους λόγους τοποθέτησης του Κώστα Αρβανιτόπουλου στο υπουργείο παιδείας,

ήταν η οργή του Βασίλη Μιχαλολιάκου για το χάος στο οποίο είχε περιέλθει η υποτιθέμενη κρατική μέριμνα για την εκπαίδευση. Ο Δήμαρχος ήταν αυτός που ηγήθηκε του αγώνα εναντίον της ψευδεπίγραφης μακαριότητας της κυρίας υπουργού, επιτυγχάνοντας την προάσπιση της ποιότητας εκπαίδευσης για τα παιδιά του Πειραιά. Η συνεργασία του λοιπόν με τον Κ. Αρβανιτόπουλο ήταν εν μέρει μία δικαίωση για τον Μιχαλολιάκο που συγκρούστηκε, προστάτευσε τους δημότες του και δικαιώθηκε από τις εξελίξεις.

Τα θέματα συζητήθηκαν, ο Κ. Αρβανιτόπουλος ενημερώθηκε για την αυτόνομη δράση του δήμου υπέρ των μαθητών αλλά και την ρήξη του δημάρχου με τους μεγαλοεργολάβους που ροκάνισαν δημόσιο χρήμα χωρίς να παραδώσουν έργο, εν προκειμένω, σχολικά κτίρια.

“Εκτός ατζέντας” ήταν θέματα όπως η δυναμική παρέμβαση Αρβανιτόπουλου για την αποφυγή επιστροφής ενός …θηλυκού εφιάλτη στο υπουργείο, η ανησυχία του δημάρχου για το περιεχόμενο των βιβλίων και βέβαια τον εφιάλτη της φτώχιας που κάνει την πιο φρικτή της εμφάνιση στα σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμος Πειραιά για παροχή τροφής στα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού την οποία θα αναλύσουμε εκτενώς σε επόμενο άρθρο.

Η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις μάλλον ήταν πιό άνετη αφού οι επιδόσεις της δημοτικής αρχής έχουν αναστρέψει απόλυτα το πολιτικό σκηνικό στον Πειραιά, κάνοντας το έργο του Κώστα Αρβανιτόπουλου ως υποψηφίου πολύ πιο εύκολο. Και η συνεχής του επαφή με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο είναι ενδεικτική για τον σεβασμό που εκπέμπει ο δήμαρχος στην κεντρική πολιτική σκηνή.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα