Hyundai: νέο όχημα υδρογόνου

Το Blue2 είναι ένα αυτοκίνητο με το οποίο η Hyundai επιθυμεί να πρωτοστατήσει στην εξέλιξη των οχημάτων FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle). Η σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθεί σε αυτό το μοντέλο ονομάζεται Intersected Flow και σηματοδοτεί μια νέα τάση για τα οικολογικά της οχήματα, την οποία δεν μας έχει παρουσιάσει ξανά στο παρελθόν. Αυτή είναι αισθητά διαφορετική από την Fluidic Sculpture που έχουμε δει σε άλλα μοντέλα όπως το ix35.

Το
όνομα του προκύπτει από...
το συνδυασμό του τμήματος Blue Drive, υπεύθυνου για τα οικολογικά οχήματα της φίρμας, και του στοιχείου H2 που συμβολίζει το υδρογόνο. Στο εσωτερικό υπάρχουν οθόνες τεχνολογίας TOLED (Transparent Organic Light Emitting Diode) για κάθε ένδειξη, έως και για τις εικόνες από τις εξωτερικές κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους συμβατικούς καθρέπτες, ενώ το μοντέλο διαθέτει έως και αισθητήρες που αναγνωρίζουν τον οδηγό και ανοίγουν την πόρτα όταν αυτός πλησιάζει στο όχημα!

Ο ηλεκτροκινητήρας του μοντέλου αποδίδει 122 ίππους με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι το Blue2 διανύει 34,9 χιλιόμετρα με κάθε λίτρο καυσίμου που χρησιμοποιεί (περίπου 2,86 λίτρα/100 χιλιόμετρα). Τέλος, το μοντέλο χρησιμοποιεί ελαστικά μειωμένης τριβής που συνδυάζονται με ζάντες ελαφρού κράματος αλλά και ειδικής σχεδίασης ώστε να διατηρηθεί η χαμηλή κατανάλωση.

autotriti.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα