Wall Street Journal: Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι ξένοι επενδυτές, καθώς οι φόβοι για έξοδο της χώρας αποκλιμακώθηκαν, γεγονός που καταδεικνύει ένα σημείο καμπής στην τριετή κρίση που πλήττει τη χώρα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Εν μέσω μιας γενικευμένης ενίσχυσης της προθυμίας των επενδυτών να αγοράσουν πιο ριψοκίνδυνους τίτλους ανά τον κόσμο, τα πάντα στην Ελλάδα, από το real

estate μέχρι τις μετοχές της ενέργειας, βρίσκουν αγοραστές, γεγονός που υπόσχεται επενδύσεις στη χώρα, όπως σημειώνει η WSJ.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην καθαρή εισροή κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο Αθηνών όπως και στη μείωση των αποδόσεων που καταγράφεται για τα ελληνικά ομόλογα. «Για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια, οι ελληνικές επιχειρήσεις πωλούν εταιρικά ομόλογα. Όλα αυτά είναι μία τεράστια αλλαγή σε σχέση με το τι συνέβαινε πριν από έξι μήνες, όταν οι φόβοι για έξοδο της χώρας από το ευρώ είχαν ταρακουνήσει τις διεθνείς αγορές και είχαν καταστήσει απαγορευτική κάθε ιδιωτική χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Τώρα, υπάρχει μία αίσθηση εμπιστοσύνης στη χώρα και στην κυβέρνησή της, που σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα μπορεί να βγαίνει από τούνελ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Πάντως, το δημοσίευμα δεν παραλείπει να αναφερθεί στον κίνδυνο μιας αρνητικής αλλαγής του κλίματος, καθώς δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς νέες κοινονωνικές ή πολιτικές αναταραχές.

The post Wall Street Journal: Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα