Αυριο έρχεται η τρόικα

Με μια λίστα γεμάτη εκκρεμότητες που θα πρέπει να υλοποιηθούν έρχεται αύριο στην Αθήνα το βασικό κλιμάκιο της τρόικας που δεν θα φύγει πριν από τις 18 του μηνός.

Σε αυτό το διάστημα...
θα διενεργήσει εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα υπουργεία και πρωτίστως σε αυτό των Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και Υποδομών, θα συναντηθεί με πλειάδα κυβερνητικών στελεχών και θα συζητήσει ενδελεχώς για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων,
τις εργασιακές σχέσεις, τα κλειστά επαγγέλματα, τα διορθωτικά μέτρα για το φετινό έλλειμμα, για την πορεία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής καθώς επίσης και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα βρίσκονταν στην Ελλάδα τα μέλη του τεχνικού κλιμακίου εμπειρογνωμόνων των δανειστών μας που προλείαναν και το έδαφος για το βασικό κλιμάκιο που θα αφιχθεί αύριο.

Τα μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενδιαφέρονται, κυρίως, σε αυτή τη φάση για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας που αναμένεται να αποφέρει 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εδώ θα ζητήσουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού προγράμματος, το οποίο αναμένεται να έχει δρομολογηθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Επί τάπητος θα τεθεί και η μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, με την καθιέρωση ελαστικού ωραρίου και την πλήρη εφαρμογή του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Θα συζητηθεί επίσης ο εξορθολογισμός των δαπανών στα νοσοκομεία, η περικοπή αποδοχών στις ΔΕΚΟ και η ταχύτερη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, ενώ θα ζητηθεί περαιτέρω επιτάχυνση του προγράμματος μετατάξεων από επιχειρήσεις που συγχωνεύονται ή ιδιωτικοποιούνται.

Στο κλιμάκιο που θα έρθει αύριο θα υπάρχει ένα νέο πρόσωπο. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα είναι πλέον ο Ματίας Μορς που αντικαθιστά τον Σερβάς Ντερούζ. Κατά τα άλλα, το ΔΝΤ θα συνεχίσει να εκπροσωπεί ο Πολ Τόμσεν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο Κλάους Μαζούχ.
Keywords
Τυχαία Θέματα