Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει και φέτος την επέτειο από την Διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν, του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 1950 και οδήγησε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Σήμερα, 9 Μαΐου, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ που σκοπεύουν στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ένωσης.

Ο
φετινός εορτασμός έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι το 2011 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις...


Έκθεση Φωτογραφίας για την επέτειο των 30 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, η οποία οργανώνεται έως τις 13 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (κτίριο παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά, Φίλωνος 29). Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την προενταξιακή περίοδο μέχρι και σήμερα. Ιστορικές φωτογραφίες όπως εικόνες από τις Ελληνικές Προεδρίες, τους Έλληνες ευρωβουλευτές και τους Έλληνες επιτρόπους, άλλα και φωτογραφίες μεγάλων έργων που έχουν χρηματοδοτηθεί από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, θα αποτελούν, μεταξύ άλλων, τα κύρια εκθέματα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 και 15:00-17.00.

Στις 13/5/2011 στις 18:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανοιχτή Συζήτηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σήμερα, 9 Μαΐου (11.00 έως 14.00) το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης «EuropeDirect» του Παντείου Πανεπιστημίου οργανώνει ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνου Καρβούνη και φοιτητών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου.

Επίσης, σήμερα στις 7:30 το απόγευμα, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct» του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Ευρώπη και Εθελοντισμός» κατά την οποία θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων και Εθελοντικών Οργανώσεων ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα