'Ερχονται...Λιτότητα, Μειώσεις και Μέτρα «Φωτιά»

-Στις 19.00 οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού στη Βουλή
Μέρκελ και Σαρκοζί στριμώχνουν τον Λουκά Παπαδήμο και έβαλαν τέλος στις όποιες ελπίδες της νέας κυβέρνησης για διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι δεν θα ανεχθούν να παρεκκλίνει των στόχων ούτε για μερικές ημέρες λόγω της νεοσύστατης κυβέρνησης.

Μετά τις ευχές Μέρκελ
και Σαρκοζί ξεκαθάρισαν στον νέο πρωθυπουργό ότι η έκτη δόση, αλλά και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση εξαρτάται από την.......
απόλυτη τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση Παπανδρέου και δεν πρόκειται να ανεχθούν την παραμικρή απόκλιση.

Οι κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση είναι τέσσερις:

α) Το σπάταλο κράτος.

β) Η μείωση μισθών και συντάξεων

γ) Ιδιωτικοποιήσεις

δ) Το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων

Οι κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση είναι τέσσερις. Πρώτα απ' όλα το σπάταλο κράτος.

Αυτό σημαίνει άμεση μείωση δημόσιων οργανισμών που με βάση τα όσα γνωρίζουμε θα σημάνει μείωση κατά 30%.

Άμεση θα είναι η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας με 30.000 υπαλλήλους εφέτος, αλλά και σχεδόν άλλους τόσους ανά έτος ως το 2015.

Παράλληλα η τρόικα επανέρχεται και φέρνει “μαύρα μαντάτα” και για απολύσεις υπαλλήλων αλλά και ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των προσλήψεων.

Ο δεύτερος άξονας θα είναι η μείωση μισθών και συντάξεων, όχι όμως μέσω οριζόντιο περικοπών αλλά με στόχο τα υψηλά κλιμάκια.

Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί περιορισμός του κράτους μέσω ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών έτσι ώστε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος, αλλά και να μπουν έσοδα στα ταμεία.

Νέοι φόροι δεν προβλέπονται, ούτε έκτακτες εισφορές καθώς θεωρείται πως η φοροδοτική ικανότητα έχει φτάσει στο ναδίρ, ωστόσο αυτή τη φορά μπαίνουν στο στόχαστρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες μέσω αυστηρότατων αντικειμενικών κριτηρίων που θα αυξήσουν κατακόρυφα τη φορολογία τους, ενώ όλοι θα πρέπει στο μέλλον να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες για τη διασταύρωση στοιχείων.

Το τέταρτο βήμα έχει να κάνει με το ουσιαστικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων κατ' επιταγή της τρόικας.

Από σήμερα ουσιαστικά ξεκινάει ένας άνευ προηγουμένου μαραθώνιος με απανωτές συσκέψεις πρώτα για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, αλλά και την την προώθηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα