Ισπανία: Η πριγκίπισσα μπλεγμένη στο σκάνδαλο διαφθοράς του συζύγου της

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η Κριστίνα, κόρη του Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας που φέρεται να γνώριζε για την υπόθεση διασπάθισης περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ από δημόσια κονδύλια στην οποία εμπλέκεται ο σύζυγός της.

Η 47χρονη είναι πιθανό να κατηγορηθεί και η ίδια για οικονομική διαφθορά, όπως και ο σύζυγος της, Ινιάκι Ουρδαγαρίν αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, υπάρχουν e-mail που «καίνε» την πριγκίπισσα. Σε αυτά φαίνεται πως η ίδια γνώριζε πως ο σύζυγος της χρησιμοποιούσε τις επιφανείς γνωριμίες του

ως γαμπρός της βασιλικής οικογένειας για να συνάπτει συμβόλαια-μαμούθ, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να φοροδιαφεύγει.

Ο 45χρονος πρώην παίκτης της ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας το διάστημα 2004-2006 υπήρξε πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Νόος, το οποίο διοργάνωνε παραθεριστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στις Βαλεαρίδες Νήσους και στην ανατολική περιοχή της Βαλένθια.

Ο Ουρδαγαρίν και ο συνέταιρος του φέρονται ύποπτοι για υπερχρέωση των υπηρεσιών που παρείχαν, προκειμένου να απαλλάσσονται από φόρους και να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο Ουρδαγαρίν χρησιμοποιούσε βασιλικά καταλύματα προκειμένου να κλείσει τις επαγγελματικές του συμφωνίες μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας ήταν επικεφαλής.

Ο Ουρδαγαρίν έχει αρνηθεί ενώπιον του ανακριτή κάθε ανάμειξη με την υπόθεση όμως η εικόνα της βασιλικής οικογένειας έχει ήδη πληγεί.

Μία πρόσφατη σφυγμομέτρηση για λογαριασμό της El Pais, κατέδειξε ότι το 88% των πολιτών θεωρεί ότι η υπόθεση του Ουρδαγαρίν ζημιώνει τη μοναρχία.

The post Ισπανία: Η πριγκίπισσα μπλεγμένη στο σκάνδαλο διαφθοράς του συζύγου της appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα