Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Αρκετά ζεστό ήταν το Σάββατο στη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει ακόμη και στους 30 βαθμούς Κέλσιου. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στη πόλη της Λάρισας έφθασε τους 30.3 βαθμούς, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ, ο οποίος κατέγραψε 30.3 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα, οι...
θερμοκρασίες πλησίασαν τους 28 με 29 βαθμούς Κέλσιου. Ωστόσο, αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού.

Μάλιστα αυτό αναμένεται να γίνει με απότομο τρόπο, καθώς η θερμοκρασία,
θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση 8 με 10 βαθμών Κέλσιου, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο. Από αργά το βράδυ μάλιστα, περιμένουμε να χιονίσει σε ορεινές περιοχές της Θράκης. Η πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί το επόμενο τριήμερο, φθάνοντας σταδιακά ο υδράργυρος σε…χειμωνιάτικα επίπεδα!!! Παράλληλα, δεν θα λείψουν οι βροχές στην Ανατολική κυρίως Ελλάδα, καθώς και οι παροδικές χιονοπτώσεις (!) στα ορεινά.

Όπως είχαμε τονίσει σε προηγούμενα δελτία μας, ο Απρίλιος θα είναι ένας άστατος καιρικά μήνας, με το θερμόμετρο πότε να ανεβαίνει και πότε να κατεβαίνει. Μια πρώτη γεύση πήραμε στις αρχές του μήνα, με την εικόνα του καιρού να συνεχίζει σε αυτό το ρυθμό και τις επόμενες εβδομάδες. Μετά την πτώση που θα σημειώσει η θερμοκρασία από σήμερα, από την Πέμπτη και μετά θα σημειώσει άνοδο, για να ξαναπέσει ξανά στη συνέχεια. Σε γενικές γραμμές, εάν θέλαμε να σας δώσουμε το στίγμα του καιρού για το φετινό καλοκαίρι, θα λέγαμε πως οι ζέστες θα είναι γενικά περιορισμένες.

Η αλήθεια είναι, ότι τα σκαμπανεβάσματα αυτά, έχουν αρχίσει πλέον να αποκτούν ποιο σταθερό χαρακτήρα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι κάτι αφύσικο. Αρκετές φορές ο Απρίλιος, μας χαρίζει αρκετά δροσερές ημέρες, την στιγμή μάλιστα που πιστεύεις, ότι πλέον ο χειμώνας έχει απομακρυνθεί για άλλη γη και αλλά μέρη. Δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα, να δούμε ξανά τον υδράργυρο να πέφτει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ακόμη και ο καιρός, χρειάζεται το χρόνο του για να σταθεροποιηθεί σε μια νέα κατάσταση. Η αλλαγή των εποχών, πάντα χαρακτηρίζεται από τέτοιου είδους αντιθέσεις.

Κώστας Πολυχρόνης
xalazi.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα