Κανονικά ο μαραθώνιος της Ν. Υόρκης, παρά το πέρασμα του Sandy

Ο κυκλώνας Sandy πέρασε από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, σκορπώντας τον θάνατο σε 55 ανθρώπους και αφήνοντας ζημιές κοντά στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Νέα Υόρκη βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα κι ακόμα μετρά τις πληγές της, αλλά όπως δήλωσε ο δήμαρχό της Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο περίφημος μαραθώνιός της, θα γίνει κανονικά την Κυριακή 4 Νοεμβρίου..

Το πέρασμα του κυκλώνα Sandy δημιούργησε τεράστιες ζημιές στις υποδομές
της πόλης, και έφερε αναβολές σε αθλητικά γεγονότα, όπως το ντέρμπι του NBA ανάμεσα στους Νικς και στους Νετς, καθώς και σε δημόσιες δραστηριότητες.

Ομως ο διεθνής μαραθώνιος της πόλης, θα γίνει κανονικά.

«Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την αστυνομία και άλλες αρχές που απαιτούνται για να γίνει η παραδοσιακή γιορτή στο Greenwich village, ίσως αυτή αναβληθεί για την άλλη εβδομάδα, αλλά ο μαραθώνιος θα γίνει κανονικά την Κυριακή, όπως έχει προγραμματιστεί» δήλωσε ο Μπλούμπεργκ.

Στον μαραθώνιο παίρνουν μέρος 40.000 δρομείς που τρέχουν σε πέντε δήμους της Νέας Υόρκης, όπου τα προβλήματα από το πέρασμα του Sandy, ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί.

Το μετρό, λόγω της πλημμύρας, θα χρειαστεί ημέρες ακόμα για να επαναλειτουργήσει, ενώ ακόμα δεν έχει λυθεί το πώς θα βρεθούν στο σημείο εκκίνησης χιλιάδες δρομείς.

Η έναρξη του μαραθώνιου γίνεται στο Staten Island και οι μισοί και πλέον από τους μετέχοντας μεταβαίνουν εκεί με πλοίο ή μέσω της σήραγγας Brooklyn-Battery, η oποία παρέμενε κλειστή.

Παράλληλα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για την πλήρη αποκατάσταση των γραμμών τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρόλα αυτά οι αρχές της πόλης πιστεύουν ότι ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης θα γίνει χωρίς προβλήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα