Οι άνεργοι από τα Νησιά Φαρόε

Κρίση δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Η ανεργία χτυπάει και τους ποδοσφαιριστές από τα Νησιά Φαρόε, που περίμεναν τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους μήπως και καταφέρουν να βρουν δουλειά...
Ο γκολκίπερ Γκούναρ Νίλσεν, που έκανε μια σειρά από εντυπωσιακές αποκρούσεις (ειδικά σε δύο περιπτώσεις όπου ο «εκτελεστής» ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς), κράτησε όρθια την ομάδα του μέχρι το 75' που διαμορφώθηκε το 2-1 στο παιχνίδι με τη Σουηδία την Παρασκευή (12/9).

Ο
Νίλσεν πέρασε τρία χρόνια ως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, όμως το μοναδικό ματς που κατάφερε να παίξει στο πρωτάθλημα -μόλις για 14 λεπτά λόγω τραυματισμού του Σέι Γκίβεν- ήταν κόντρα στην Αρσεναλ στις 24 Απριλίου του 2010. Από το 2004 που ξεκίνησε την καριέρα του στη Φρεμ, ο 26χρονος τερματοφύλακας έχει καταφέρει να παίξει μόνο σε εννέα επίσημα παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο, ουσιαστικά ένα παιχνίδι το χρόνο κατά μέσο όρο. Πέρασε από τις Μπλάκμπερν, Μάδεργουελ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρέξαμ και Τρανμίρ και είναι η δεύτερη σεζόν που ξεκινάει άνεργος. Γι' αυτό μετά το ματς με τη Σουηδία θέλει να δείξει τα προσόντα του και κόντρα στην Ιρλανδία μήπως μπορέσει και πάρει μεταγραφή.

Μία από τα ίδια και για τον Ρόγκβι Μπάλντβινσον, αμυντικό που έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στο παιχνίδι με τη Σουηδία, ο οποίος πέρασε από την Μπρίστολ Ρόβερς και κυριολεκτικά δεν... ακούμπησε. Υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων αλλά μετά από δύο βδομάδες παραμονής στους «πειρατές», γύρισε στη Νορβηγία όπου διαμένει μόνιμα για προσωπικούς λόγους. Οπως ο Νίλσεν, ψάχνει και αυτός στέγη με τελευταίο... βιογραφικό τα δύο παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ αλλά και την καριέρα που έκανε στην Αλγκαρντ, η οποία μετέχει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα