«Οι ρατσιστές είναι ηλίθιοι και δεν αλλάζουν»

Το τελευταίο καιρό ο ρατσισμός στα ποδοσφαιρικά γήπεδα έχει αναδειχθεί ως ένα μείζον θέμα, ειδικά στην Αγγλία και ο Μάριο Μπαλοτέλι πήρε θέση. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι θεωρεί πως το πρόβλημα του ρατσισμού έγκειται στην άγνοια των ανθρώπων...

«Οι ρατσιστές είναι λίγοι, είναι η μειοψηφία αλλά δεν μπορείς να τους αλλάξει γνώμη. Μπορείς να μιλήσεις μαζί τους, να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά στο τέλος δεν αλλάζει τίποτα γιατί απλά είναι ηλίθιοι», τόνισε ο Μπαλοτέλι στο περιοδικό «Time».

«Όταν δεν ήμουν ακόμα διάσημος, είχα πολλούς φίλους και σχεδόν όλοι ήταν Ιταλοί. Ο ρατσισμός απέναντι
μου ξεκίνησε όταν ξεκίνησα να παίζω μπάλα. Όμως προσωπικά, ελπίζω να βοηθήσω την Ιταλία να γίνει μια μοντέρνα χώρα, σαν την Αγγλία ή την Αμερική».

Ο Μπαλοτέλι αναφέρθηκε και στην σχέση του με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, τον οποίο ακολούθησε από την Ιντερ στη Μάντσεστερ Σίτι: «Η σχέση μου μαζί του είναι πολύ σημαντική. Με ξέρει από τότε που ήμουν μικρός και είναι σαν πατέρας μου. Τον ξέρω από τότε που ήμουν πιτσιρικάς στην Ιντερ και μπορώ να του πω τα πάντα».

Εξάλλου, ο Ιταλός άσος αποκάλυψε και το μυστικό της απόλυτης ευστοχίας του στα πέναλτι που έχει εκτελέσει με την Σίτι: «Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού, ανάμεσα σε μένα και τον γκολκίπερ. Εγω ξέρω πώς να ελέγχω το μυαλό μου. Όταν ο τερματοφύλακας κινείται πριν από μένα, σημαίνει πως έχει χάσει το παιχνίδι».
Keywords
Τυχαία Θέματα