Προσωπική επίθεση στον Φώτη Κουβέλη από Βουδούρη-Μουτσινά

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Προσωπική επίθεση στον Φώτη Κουβέλη πραγματοποιούν λίγες μέρες μετά την αποπομπή τους από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, με ανοιχτή επιστολή τους οι κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς.

Οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές μιλούν για ʽπροληπτική διαγραφήʼ τους, μετά τη δήλωσή τους ότι δεν θα συμπράξουν στον περιορισμό της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στο μοναδικό θέμα της νόθευσης εγγράφου και στο μοναδικό πρόσωπο του Γιώργου

Παπακωνσταντίνου.

Αφού αιτιολογούν τη στάση τους, δε, μιλούν για ʽτριπλό ατόπημαʼ του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Τον κατηγορούν για ʽνομικά απαράδεκτηʼ αιτία για την οποία επέλεξε να τους διαγράψει, υπονοώντας την επιβολή ʽκομματικής γραμμήςʼ σε δικαστική υπόθεση. «Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αποφασίζοντας τη διαγραφή μας, έπραξε σαν ένας πρόεδρος δικαστηρίου που θα διέγραφε τους δικαστές που δεν είχαν την ίδια άποψή με αυτόν! Οι δικαστές όμως είναι περισσότεροι του ενός, ακριβώς για να εκφράζουν, κατά συνείδηση, την δική τους άποψη. Ως έγκριτος νομικός, πέρα από την πολιτική του ιδιότητα, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όφειλε να λάβει υπόψη αυτή την ιδιαιτερότητα του ελληνικού συντάγματος», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους. Ως δεύτερο ατόπημα, σημειώνουν την ʽδιαγραφή λόγω συνέπειας στις συλλογικές δεσμεύσειςʼ του κόμματος, επιμένοντας πως η διαγραφή τους ήταν αποτέλεσμα της δήλωσής τους υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης της λίστας, και προσθέτοντας πως «ειδάλλως, δεν εξηγείται η προσωπική του απόφαση μέσα στις γιορτές, ερήμην κάθε άλλης δικής μας πράξης!». Ως τρίτο ʽατόπημαʼ περιγράφουν την ʽκαταστρατήγηση των καταστατικών αρχών της ΔΗΜΑΡ και καταχραστική επίκληση του κανονισμού της Βουλήςʼ. Έτσι, δεν αμφισβητούν μόνο την ουσία της διαγραφής τους, αλλά και τη διαδικασία της, δεδομένου ότι δεν αποφάνθηκε κανένα όργανο επί του θέματος και δεν τους δόθηκε η ευκαιρία, όπως λένε, να υπερασπιστούν την άποψή τους. Θυμίζουν δε, ότι καταστατικά στη ΔΗΜΑΡ δεν προβλέπεται διαδικασία διαγραφής.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της επιστολής των κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά.

The post Προσωπική επίθεση στον Φώτη Κουβέλη από Βουδούρη-Μουτσινά appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα