Σόιμπλε: Το «κούρεμα» των καταθέσεων ήταν η σωστή λύση για την Κύπρο

Να «σβήσει τις φωτιές» που άναψαν στην Ευρωζώνη τα σενάρια περί εξάπλωσης του «κουρέματος» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο προσπαθεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η κυπριακή οικονομία αποτελεί μια «πολύ ιδιαίτερη περίπτωση», ενώ υπερασπίστηκε την φορολόγηση των καταθέσεων ως την μόνη «σωστή λύση».

Για

το κυπριακό «κούρεμα» μίλησε ο κ. Σόιμπλε στο ραδιοσταθμό SWR, υπερασπιζόμενος την λύση που υπέδειξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Κύπρο λόγω της ιδιομορφίας του οικονομικού της μοντέλου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Κύπρος είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Και εμείς βρήκαμε τη σωστή λύση».

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε επιχείρησε να βάλει τέλος στις φημολογίες περί εξάπλωσης του «κουρέματος» σε χώρες όπως το Λουξεμβούργο τονίζοντας πως έχει εντελώς διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο από την Κύπρο και χαρακτήρισε ως «παράλογη» οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών.

The post Σόιμπλε: Το «κούρεμα» των καταθέσεων ήταν η σωστή λύση για την Κύπρο appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα