«Θα είναι στο Final 4 ο Παναθηναϊκός»

Η μετριότατη εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μπάμπεργκ δεν επηρεάζει τον Μπόστιαν Νάχμπαρ. Ο σούπερ σταρ της γερμανικής ομάδας μιλώντας στο www.sport-fm.gr γκρίνιαξε μεν για τη διαιτησία, αλλά δήλωσε πως έχει εκπλαγεί ευχάριστα από τη μετάβαση των «πράσινων» στη μετα-Ομπράντοβιτς
εποχή και παρουσιάστηκε βέβαιος πως θα είναι στο Final 4.

Επίσης ο 32χρονος Σλοβένος φόργουορντ, που έχει περάσει με επιτυχία και από το ΝΒΑ από το 2002 μέχρι το 2008, μίλησε για τα επερχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πρόσθεσε πως θα ήταν τιμή του να αγωνιστεί σε έναν εκ των δύο «αιωνίων» και μίλησε για το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ στην πατρίδα του.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Μπόστιαν Νάχμπαρ στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Φτάσατε πολύ κοντά σε μια ιστορική νίκη, αλλά δεν τα καταφέρατε. Τι έφταιξε στο τέλος;
«Θέλετε την αλήθεια ή όχι; Καλύτερα να μη μιλήσω, δεν θέλω να τιμωρηθώ με πρόστιμο. Θα πω απλά πως είμαστε μικρή ομάδα και ο Παναθηναϊκός μεγάλη ομάδα. Για να κερδίσεις εδώ πρέπει να κάνεις πολλά. Εμείς κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Είναι κρίμα γιατί φτάσαμε τόσο κοντά. Έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια στο τέλος τη φετινή περίοδο και έχει καταντήσει βαρετό».

-Πλέον η ομάδα σας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση…
«Είναι πλέον πολύ δύσκολο έχοντας χάσει τόσα παιχνίδια. Όμως είμαστε επαγγελματίες και θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε μέχρι το τέλος. Η σεζόν δεν τελείωσε, έχουμε πολλά σημαντικά ματς μπροστά μας και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σαν ομάδα μέσα από αυτά».

-Πώς βλέπεις τον Παναθηναϊκό μετά από τόσες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
«Πιστεύω πως έχει κάνει καλά τη μετάβαση. Με έχει εκπλήξει ευχάριστα για το πρόσωπο που παρουσιάζει παρότι είναι σχεδόν νέα ομάδα, με ελάχιστους παίκτες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και νέο προπονητή. Πιστεύω πως θα είναι στο Final 4, πολύ απλά γιατί έχει την εμπειρία να τα καταφέρει. Πάντα μου άρεσε ο τρόπος που δούλευε σαν ομάδα ο Παναθηναϊκός κι αν συνεχίσει να το κάνει και τώρα μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης εδώ και χρόνια».

-Την επόμενη εβδομάδα έχουμε δύο ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τα προγνωστικά σου;
«Είναι πολύ καλές ομάδες και οι δύο. Δε υπάρχουν φαβορί σε τέτοια παιχνίδια. Δεν έχω παίξει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά παρακολουθώντας αυτά τα παιχνίδια εδώ και χρόνια ως θεατής έχω διαπιστώσει πως οι ισορροπίες είναι λεπτές. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

-Αλήθεια, πώς και δεν έχεις παίξει ποτέ στην Ελλάδα; Είχες ποτέ πρόταση και θα ήθελες να έρθεις στο μέλλον;
«Πέρασα τα περισσότερα χρόνια στην καριέρα μου στο ΝΒΑ, μετά έπαιξε λίγο στην Τουρκία… Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να παίξω στην Ελλάδα. Δεν είναι ότι δεν ήθελα, απλώς δεν υπήρξε η δυνατότητα. Ποτέ δεν είναι αργά (γέλια). Κάνω καλή χρονιά, αλλά θα ήταν τιμή για μένα να παίξω σε οποιαδήποτε από τις δύο αυτές ομάδες. Είναι μεγάλοι σύλλογοι, με ιστορία, πολύ κόσμο και αντιπροσωπεύουν πολλά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

-Το Σεπτέμβριο έχουμε Ευρωμπάσκετ στην πατρίδα σου. Θα είσαι εκεί; Και πού πιστεύεις πως μπορεί να φτάσει η Σλοβενία, αλλά και η Ελλάδα;
«Είναι νωρίς να μιλήσουμε, γιατί ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος. Πάντα υπάρχουν τραυματισμοί, παίκτες που δεν κατεβαίνουν να παίξουν, εκπλήξεις στις κλήσεις… Πιστεύω πως η Ελλάδα θα είναι σίγουρα στην οκτάδα. Για τη Σλοβενία η διοργάνωση αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην αθλητική της ιστορία. Θα είναι μία απίστευτη εμπειρία.

Εγώ θα είμαι εκεί, περιμένω όλοι οι μεγάλοι παίκτες της χώρας να είναι εκεί. Θα έχουμε καλή ομάδα. Δεν έχουμε κατακτήσει ποτέ μετάλλιο και είναι μεγάλη ευκαιρία για μας. Όλοι στη χώρα μου είναι ενθουσιασμένοι για το γεγονός αυτό. Όλος ο κόσμος θα ζει και θα αναπνέει για το Ευρωμπάσκετ».

Πηγή: sport-fm

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post «Θα είναι στο Final 4 ο Παναθηναϊκός» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα