Θύματα hackers οι παίκτες του αμερικανικού Χ-Factor

Τα προσωπικά στοιχεία χιλιάδων ενδιαφερόμενων να παίξουν στην αμερικάνικη έκδοση του Χ-Factor έχουν εκτεθεί σε χάκερς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thinq.co.uk

Oι κλεμμένες πληροφορίες...
περιλαμβάνουν: ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, φύλο, ταχυδρομικούς κώδικες, νούμερα τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως προειδοποίησε τους παθόντες το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

“Aυτή την εβδομάδα, μάθαμε πως οι hackers έχουν αποκτήσει παράνομη πρόσβαση
στα προσωπικά στοιχεία που εσείς και πολλοί άλλοι μας έχετε υποβάλλει για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τις ακροάσεις του X Factor”, προειδοποίησε το δίκτυο.

“Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πάρα πολύ σοβαρά και εργαζόμαστε με τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου στην διερεύνηση αυτής της παράνομης ενέργειας”.

Ο φόβος όλων είναι πως οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν στην πραγματοποίηση “phising” επιθέσεων όπως e-mail και άλλοι τρόποι επικοινωνίας με τους οποίους οι θύτες επικοινωνούν με τα θύματα και προσπαθούν να λάβουν πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.α.

“Το X Factor δεν πρόκειται ποτέ να σας ζητήσει να αποστείλετε μέσω e-mail oποιεσδήποτε πληροφορίες έχουν να κάνουν με οικονομικά στοιχεία, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, αριθμούς πιστωτικών καρτών ή το όνομα χρήστη και κωδικό που χρησιμοποιείτε σε άλλους δικτυακούς τόπους”, προειδοποιεί το κανάλι Fox.

''Eάν λάβετε τέτοιο μήνυμα που φαίνεται να προέρχεται από το Fox.com ή το X Factor, και στο οποίο ζητούνται τα στοιχεία σας, παρακαλούμε να το διαγράψετε, καθώς δεν προέρχεται από εμάς''.
Keywords
Τυχαία Θέματα