25 χρόνια Δίκαιo Εμπόριο με Κοινότητες από την The Body Shop

23:31 2/2/2012 - Πηγή: Queen.gr

Το 2012 η The Body Shop γιορτάζει την 25η επέτειο του προγράμματός Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες.

Σήμερα, τουλάχιστον το 75% των προϊόντων της The Body Shop περιέχουν οφέλη από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες. Ένα από τα πρώτα παραδείγματα δικαίου εμπορίου, το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες ξεκίνησε το 1987 από την ιδρύτριά της, Anita Roddick προκειμένου να προσφέρει οφέλη στους πελάτες και τους προμηθευτές, τα οποία θα πήγαιναν ένα βήμα παραπέρα από τη δίκαιη τιμή.

Το πρόγραμμα εξακολουθεί

να δίνει ελπίδα και να γεμίζει τις ζωές περισσότερων από 30.000 ανθρώπων σε μη προνομιούχες κοινότητες, σε 21 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από την Γκάνα έως το Περού, το πρόγραμμα Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες επιτρέπει επιτυχώς στους προμηθευτές να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις κοινότητές τους, προσφέροντας ένα προβλέψιμο και τακτικό εισόδημα για την οικογένειά τους και την ασφάλεια και την αυτοπεποίθηση να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Σε αντάλλαγμα η The Body Shop έχει πρόσβαση σε μερικά από τα καλύτερα συστατικά της φύσης, τα οποία καλλιεργούνται και συλλέγονται από εξειδικευμένους ντόπιους καλλιεργητές. Επιπλέον, τα αξεσουάρ από το Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες φτιάχνονται με παραδοσιακές τεχνικές βοηθώντας στη διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου ζωής.

Τα προγράμματα των συνεταιρισμών και οι συνεργασίες δικαίου εμπορίου που έχει αναλάβει η The Body Shop είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή και την τύχη πολλών ανθρώπων. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόγραμμα βοηθά να αναγεννηθούν μη ανεπτυγμένες περιοχές σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά που έχει γίνει στην Αφρική και την Ινδία διαθέτει ισχυρές αποδείξεις, υπάρχουν όμως και πολλές άλλες απομακρυσμένες περιοχές: Το Moraspungo στο Εκουαδόρ, η Mbyanayili στη Γκάνα, το Juan Francisco Paz da Silva της Νικαράγουα, το νησί Upolu στη Samoa και το Dongguan.

Keywords
Τυχαία Θέματα