Κέικ με γιαούρτι και ανανά

Γιαούρτι, αυγά, ανανάς, φλούδα λεμονιού και άλευρα συνδυάζονται μεταξύ τους με τον πιο γευστικό τρόπο.

Ο ανανάς δίνει σε αυτό το κέικ ένα χρυσαφένιο χρώμα και μια υπέροχη γλυκιά γεύση.

Υλικά
1/3 του φλιτζανιού και 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 ανανάς, καθαρισμένος, χωρίς τον πυρήνα του, κομμένος στη μέση κατά μήκος και σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών
4 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
130 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι)

γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
90 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) καλαμποκάλευρο
100 γραμμάρια (2/3 του φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) αμυγδαλόσκονη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκατοσ. Στρώστε στη βάση και στα πλαϊνά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πασπαλίστε τη βάση με τη μισή κουταλιά μαύρης ζάχαρης. Στρώστε τις φέτες ανανά (επικαλύπτοντας τη μία με την άλλη ελαφρά) και πασπαλίστε με την υπόλοιπη μισή κουταλιά.
2. Με το μίξερ χτυπήστε τους κρόκους των αυγών, το υπόλοιπο 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να «ασπρίσουν». Προσθέστε το γιαούρτι και το καλαμποκάλευρο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί.
3. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα στεγνό μπολ μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι προσθέστε σε δύο δόσεις τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα του καλαμποκάλευρου, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
4. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και ψήστε το γλυκό σας στο φούρνο για μισή ώρα. Αφήστε το στη φόρμα να κρυώσει για 30 λεπτά, αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα και σερβίρετέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα