Λευτέρης Ξανθόπουλος, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα οι ποιητές!

Ένα καινούργιο βιβλίο, το «Γάτες αλλού», από τον ποιητή και σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλου, που κυκλοφορεί απ΄ τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, αποτελεί την δεύτερη αφηγηματική του προσπάθεια, που μας χαροποιεί γιατί, στο καιρό της κρίσης, του θορύβου, της εσωστρέφειας, της κατάρρευσης εντός και εκτός μας, η τέχνη είναι ένα μεγάλο καταφύγιο και τώρα πιο πολύ από ποτέ, ακούμε τους ποιητές μας.

Να σημειώσω πως με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Λευτέρη Ξανθόπουλου ΓΑΤΕΣ ΑΛΛΟΥ, η Ομάδα Θέατρο

Ηνίοχος, που δημιουργήθηκε από παλαιούς και νεότερους ηθοποιούς, όλοι τους μαθητές του, θα παρουσιάσει ένα μέρος από την θεατρική παράσταση εν προόδω, με τίτλο «Την άνοιξη το μυαλό του ποιητή». Μια ιδέα για απ το έργο θα πάρουμε στο art bar, στο Μοναστηράκι, αυτή την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης και διηγηματογράφος Λάκης Παπαστάθης, ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης και ο ποιητής και δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος.

Θέλω μετά από τόσες πληροφορίες να πω, είναι πως τώρα που η πλαστικοποιημένη εικόνα εις βάρος της ουσίας, χρεοκόπησε, γυρνάμε στην ατόφια ομορφιά του ανθρώπινου λόγου, της δημιουργίας, της ανησυχίας και της επικοινωνίας. Και ευτυχώς που υπάρχουν εκεί, σταθεροί, αμετακίνητοι, σα να μας περιμένουν ποιητές σαν τον Λευτέρη Ξανθόπουλο. Είναι μικρότερη η ανθρωπινή μοναξιά όταν την μοιράζεσαι...

Keywords
Τυχαία Θέματα