Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν σήμερα πρεμιέρα στις αίθουσες της χώρας.

Ανεμοδαρμένα Ύψη («Wuthering Heights»)
Ένα από τα πιο κλασικά ρομαντικά μυθιστορήματα στην ιστορία της λογοτεχνίας, τα Ανεμοδαρμένα Ύψη της Έμιλι Μπροντέ, παίρνουν μια νέα μορφή και σκηνοθετούνται αφαιρετικά και με έντονο ρεαλισμό από την Andrea Arnold. Το στόρι γνωστό: Ο νεαρός μιγάς Χίθκλιφ σώζεται και περιθάλπεται από την αγροτική οικογένεια Έρνσο. Μεγαλώνει μαζί τους σαν υπηρέτης και στην

πορεία ερωτεύεται την μικρή κόρη της οικογένειας, Κάθριν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Kaya Scodelario και ο James Howson. Βραβείο φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα («Poulet aux Prunes / Chicken with plums»)
Η δημιουργός του καταπληκτικού Persepolis, Marjane Satrapi παίρνει ένα δικό της κόμικ και μαζί με τον Vincent Paronnaud το μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη, με τη μορφή ενός γλυκόπικρου δράματος. Στην Τεχεράνη του 1958, ο ταλαντούχος μουσικός Νασέρ-Αλί δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σπασμένο του βιολί και αποφασίζει να πεθάνει. Ενώ βρίσκεται κλινήρης και περιμένει τον θάνατο, ανακαλεί στο μυαλό του, και μαζί του κι εμείς, ολόκληρη τη ζωή του και τα περιστατικά που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση. Στους πρώτους ρόλους οι Mathieu Amalric, Maria de Medeiros, Edouard Baer και Eric Caravaca.

Keywords
Τυχαία Θέματα