Σεληνιακή έκλειψη στις 4/6 στον άξονα Διδύμων - Τοξότη

Η σημασία του αστρονομικού γεγονότος και πως επηρεάζει τα 12 ζώδια.

Καλό είναι να ξεκινήσουμε να πούμε λίγα λόγια για την αστρονομική πλευρά του γεγονότος. Δηλαδή τι είναι έκλειψη:

Έκλειψη στην αστρονομία είναι το φαινόμενο κατά το οποίο επηρεάζεται η φωτεινότητα ενός ουράνιου σώματος, είτε διότι εισέρχεται στη σκιά ενός άλλου ουράνιου σώματος, είτε διότι ένα άλλο ουράνιο σώμα εισέρχεται ανάμεσα σε

εκείνο και τον παρατηρητή. Η έκλειψη μπορεί να είναι μερική, όταν το σώμα εξακολουθεί να είναι ορατό από τον παρατηρητή, ή, όταν επηρεάζεται η φωτεινότητα του ουράνιου σώματος σε όλη του την έκταση, ολική.

Έκλειψη Σελήνης: Φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη σταματάει να δέχεται το φως του Ήλιου καθώς ανάμεσα στα δύο αυτά ουράνια σώματα παρεμβάλλεται η Γη. Έκλειψη Σελήνης μπορεί να παρατηρηθεί κατά τη νύχτα και όταν η Σελήνη βρίσκεται στη φάση της Πανσελήνου.

Τώρα καλούμαστε να ερμηνεύσουμε τα αστρονομικά φαινόμενα μέσα από την Αστρολογική σκοπιά.

Στις 4/6 γίνεται η 6η κατά σειρά έκλειψη στον ίδιο άξονα των Διδύμων – Τοξότη μέσα στην χρονική περίοδο ενός χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι η ανθρωπότητα είναι περισσότερο προετοιμασμένη για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ο άξονας Δίδυμων-Τοξότη είναι ό άξονας που περιέχει την γνώση, την επικοινωνία, την απελευθέρωση, την αλήθεια αλλά και το ξύπνημα της πραγματικής συνείδησης. Τίποτε δεν θα είναι ικανό να σκεπάσει την αλήθεια που θα βγει από τα βάθη της καρδιάς των ανθρώπων. Η Ελλάδα ξαναπαίρνει την δύναμή της πίσω, μέσω ενός νέους οράματος αλλά και πίστης ότι θα βγούμε από αυτή την δύσκολη κατάσταση. Όσο ξυπνάει μέσα μας ο αληθινός μας εαυτός και υποχωρεί το εγώ και ο εκπαιδευμένος νους, τόσο πιο πολύ θα δυναμώνουμε και θα φεύγουμε από πλάνες και ψευδαισθήσεις.

Η αστρολογία στην ουσία δουλεύει με Αρχέτυπα ιδεατών υποστάσεων (όπως είχαμε γράψει και στα απλά μαθήματα Αστρολογίας) δηλαδή ο Ήλιος εκφράζει την συνείδηση, τη δράση, την ενέργεια, τη δύναμη και την αρσενική Αρχή και η Σελήνη εκφράζει τα συναισθήματα, το υποσυνείδητο, και έχει την ιδιότητα να αντανακλά προς τον εξωτερικό κόσμο οτιδήποτε λαμβάνει. Η Γή αρχετυπικά εκφράζεται με το σώμα μας, το οποίο προσλαμβάνει όλες τις συμπαντικές δημιουργικές δυνάμεις αφού, όπως αναφέρουν και στην κβαντική φυσική, ό,τι υπάρχει γύρω μας περικλείεται σε ένα πεδίο ενέργειας και είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ μας μέσα σε έναν ιστό ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο σύμπαν. Τίποτε δεν είναι ξεχωριστό και αποκομμένο όλα είναι ενιαία και εμείς χρειάζεται να ενωθούμε με αυτήν την σύνδεση και να την αντιληφθούμε μέσα μας για να είμαστε υγιείς και ολοκληρωμένοι.

Για να αποφύγουμε όλες τις παραφιλολογίες και τους φόβους οι οποίοι επικρατούν πάντα πριν από μια έκλειψη, καλό είναι να εξηγήσουμε ότι κάθε φυσικό φαινόμενο μπορεί να επηρεάζει τη γη από πλευράς φυσικών εκδηλώσεων, δηλαδή βροχών, κακοκαιρίας, σεισμών κλπ. Από την άλλη, η ερμηνεία η αστρολογική -όχι από έγκριτους αστρολόγους- γίνεται πολλές φορές αντικείμε

Keywords
Τυχαία Θέματα