Το παιδί Ταύρος και οι 12 μαμάδες του

Το παιδί Κριός σε σχέση με το ζώδιο της μητέρας του

από την Χριστίνα Δημοπούλου

1. Το παιδί Ταύρος

Το μικρό Ταυράκι είναι από τη φύση του γλυκό, ευχάριστο και αξιαγάπητο. Από μωρό, αντιδρά θετικά στα χάδια και τις αγκαλιές και νιώθει ευτυχισμένο όταν το φροντίζετε. Με την αγάπη και τη στοργή που δέχεται αναπτύσσει αισθήματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που το συνοδεύουν μια ζωή.

Έχει καλούς και ευγενικούς τρόπους αλλά συχνά για να πάρει ό, τι θέλει πεισμώνει και δυσκολεύεστε να του αλλάξετε γνώμη. Αντιμετωπίστε την κατάσταση χωρίς απειλές και ποινές, ικανές να γεμίσουν την ευαίσθητη

ψυχή του με ενοχές και φόβο. Συμπεριφερθείτε του με τρόπο γλυκό, ήρεμο που θα αγγίξει τη συναισθηματική του πτυχή και θα επαναφέρει την ηρεμία και την ησυχία που έχετε συνηθίσει.

Καθώς θα μεγαλώνει θα θέλει λογικά επιχειρήματα και αλήθειες, χωρίς περίπλοκες εξηγήσεις. Είναι ικανό να αντιμετωπίσει με σθένος και επιμονή κάθε κατάσταση, αρκεί να μη χάσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο σας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, για εκείνο, να είστε συνεπείς με τις υποσχέσεις σας.

Σκέπτεται αργά και ενεργεί προσεκτικά ενώ έχει το δικό του ρυθμό, επειδή έχει την ανάγκη να κάνει βήματα σταθερά και σίγουρα. Θα είναι πολύ πιστό, κόσμιο, πειθαρχικό και θα αγαπά την τάξη αλλά συνάμα θα αρέσκεται στην τεμπελιά, την καλοπέραση και τις ανέσεις. Στο διάβασμα θα είναι περισσότερο οπτικός τύπος και δεν θα φέρνει αντιρρήσεις για μελέτη αρκεί να συνειδητοποιήσει ότι η γνώση και η μόρφωση θα του δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για οικονομική ευμάρεια και άνετη ζωή. Διαφορετικά, θα αδιαφορεί.

Αν όλα πάνε καλά, θα είναι πάρα πολύ δημιουργικό και μπορεί να κάνει πολύ καλές εργασίες στο σχολείο του. Διαθέτει μια ενστικτώδη έλξη προς τη μουσική και τις τέχνες. Μπορεί να του αρέσει να παίζει ένα όργανο, να σχεδιάζει, να ζωγραφίζει ή να φτιάχνει διάφορα αντικείμενα.

Από πολύ νωρίς θα καταλάβει την αξία των χρημάτων και των υλικών πραγμάτων στη ζωή. Θα βρει χρήσιμο ένα κουμπαρά, θα θέλει χαρτζιλίκι και θα του αρέσει να του χαρίζουν όμορφα αντικείμενα. Χρειάζεται όμως να επεκτείνετε τις προσδοκίες του για τη ζωή και να του διδάξετε τη σημασία και άλλων πραγμάτων. Μπορεί να τρώει σχεδόν τα πάντα και σε μεγάλες ποσότητες. Κρίνεται αναγκαίο να του διδάξετε από πολύ νωρίς καλές συνήθειες στο φαγητό ώστε στον μέλλον να προτιμά καλή τροφή και να απολαμβάνει με μέτρο τα εξαίσια εδέσματα.

2. Οι μαμάδες



Μαμά Κριός

Δυναμική και ενθουσιώδης, θέλετε το παιδί σας να είναι περήφανο και προσπαθείτε να το μάθετε να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Κάποιες φορές όμως έντονα ενεργητική η ίδια παίρνετε εσείς πρωτοβουλίες για το μικρό σας εμποδίζοντας το τελικά να νιώσει αυτοδύναμο. Όταν πεισμώνει, διατηρείστε την αυτοκυριαρχία σας.

Μαμά Ταύρος

Υπομονετική και συναισθηματική δείχνετε αγάπη και στοργή στο μικρό σας και προσπαθείτε να του καλύψετε όλες του τις ανάγκες. Αν και κάποιες φορές κτητική και υπερπροστατευτική, έχετε μια καλή σχέση με

Keywords
Τυχαία Θέματα