Euro 2012: Ντελ Μπόσκε: «Μην την πατήσουμε όπως οι Ρώσοι»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τη Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε έκρουσε «καμπανάκι» στους παίκτες του.

Η νίκη (4-0) απέναντι στην Ιρλανδία ήταν εμφατική, αλλά η Ισπανία θέλει μία ισοπαλία απέναντι στην Κροατία για προκριθεί στους «8». Για τον λόγο αυτό ο Ντελ Μπόσκε προσπάθησε να ρίξει τους τόνους.

«Είναι ποιοτική ομάδα και το δείχνει», είπε για τους Κροάτες ο προπονητής της Ισπανίας και συνέχισε: «Το χειρότερο πράγμα για μας θα είναι να νομίζουμε ότι τα πράγματα

θα είναι εύκολα». Μάλιστα, χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ρωσίας και σημείωσε: «Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο μαθήματα. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τι μπορεί να μας συμβεί», δήλωσε αναφερόμενος στον αποκλεισμό της Ρωσίας και υπογράμμισε: «Η υπερβολική εμπιστοσύνη δεν είναι ποτέ καλή, το να νιώθεις ανίκητος είναι επικίνδυνο. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να είμαστε προετοιμασμένοι για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε».

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια συνομωσίας, καθώς εάν οι Ισπανοί αναδειχτούν ισόπαλοι 2-2 με τους Κροάτες, τότε αμφότεροι προκρίνονται, τα διέψευσε: «Δεν θα καταλάβαινα ποτέ, γιατί να συμφωνήσω με οποιονδήποτε για κάποιο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι και στην Κροατία το ίδιο σκέπτονται».

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι μία εξέλιξη παιχνιδιού μπορεί να δίνει τροφή σε σενάρια, όπως η ήττα (2-1) της Χιλής από την Ισπανία στο Μουντιάλ του 2010, αποτέλεσμα που έφερε την πρόκριση σε αμφότερους: «Η Χιλή αρνήθηκε να επιτεθεί, να κυνηγήσει την ισοπαλία. Ήταν καλό γι' αυτόυς... Προσωπικά πιστεύω στο fair play».

Keywords
Τυχαία Θέματα