F1 Βραζιλία: Το μυστικό του Φέτελ στις κατατακτήριες δοκιμές

Μετά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά οι Σεμπάστιαν Φέτελ, Μάρκ Βέμπερ (Red Bull Renault) και Τζένσον Μπάτον (McLaren – Mercedes) έδωσαν τη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Πόσο δύσκολο ήταν να καταρρίψει το ρεκόρ των περισσότερων pole positions σε μία σεζόν ο Φέτελ; Μπορούσε να τον αντιμετωπίσει Μπάτον; Δείτε τις απαντήσεις και ένα video από την κάμερα στο κράνος του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Σεμπάστιαν Φέτελ: «Ναι ήταν δύσκολα. Εννοώ ότι υπήρχε αρκετή συζήτηση γι’ αυτό το ρεκόρ πριν το 3ήμερο. Το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν απλώς να μην το σκέφτομαι καθόλου. Στην αρχή δεν ήμουν 100% ευχαριστημένος από το μονοθέσιο αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας κάναμε τις σωστές επιλογές και στις κατατακτήριες όλα βελτιώθηκαν. Απόλαυσα τη στιγμή και τους γύρους. Ήμουν ευχαριστημένος από την πρώτη μου κιόλας προσπάθεια στο Q3. Γνώριζα όμως ότι υπήρχε περιθώριο για κάτι καλύτερο το οποίο το βρήκα στον τελευταίο μου γύρο. Όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού με πλημύρισαν συναισθήματα διότι γνώριζα ότι έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, έπρεπε όμως να περιμένω και τους υπόλοιπους για να δω αν ήταν ο καλύτερος χρόνος ο δικός μου. Ο μηχανικός μου, μου είπε ότι ο Button ήταν 2ος, μετά πως ο Mark ήταν 2ος και μετά ότι ήμουν στην pole position. Ήταν πολύ ιδιαίτερη, διαφορετική από τις άλλες μπορώ να πω. Προφανώς δεν μπούμε να κάνουμε άμεση σύγκριση με τον Νάιτζελ Μάνσελ καθώς το πέτυχε σε λιγότερους αγώνες αλλά αυτό δεν μειώνει τη σημαντικότητά του για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα εκκινήσω τον αγώνα από την πρώτη θέση, τον οποίο ελπίζω να διασκεδάσω. Ο καιρός είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Γνωρίζαμε πως θα είναι επίφοβο αυτό το 3ήμερο. Για να είμαι ειλικρινής βελτιώθηκε η κατάσταση του διότι σήμερα υποτίθεται πως θα έβρεχε. Τα τελευταία χρόνια εδώ έχουμε πολύ ιδιαίτερους αγώνες με ιδιαίτερο καιρό»

Όσο για το μυστικό των pole position o Φέτελ δήλωσε:«Δεν ξέρω. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Είχαμε ένα ωραίο δείπνο την Τετάρτη και μερικοί μηχανικοί έκαναν πλάκα ρωτώντας με που είναι η τσάντα που κρύβεις αυτά τα μερικά δέκατα για το Q3. Δεν είναι εύκολο να πάρεις τα μέγιστα σε ένα γύρο. Όλες οι πίστες είναι διαφορετικές και μερικές φορές είσαι ικανοποιημένος και μερικές όχι. Φέτος τις περισσότερες φορές έπαιρνα τα μέγιστα από τον τελευταίο γύρο στο Q3. Μερικές φορές θέλεις λίγο παραπάνω αλλά συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα μου. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιο μυστικό. Λατρεύω τη στιγμή που βγαίνω για την τελευταία μου προσπάθεια. Νοιώθεις ότι διαφορετικά από κάθε άλλη φορά, έχεις άγχος καθώς ξέρεις ότι είναι ο τελευταίος γύρος. Όλη η διαδικασία είναι φανταστική, πραγματικά το απολαμβάνω».

Μαρκ Βέμπερ : «Ναι, ήταν ωραία. Οι κατατακτήριες σήμερα εξελίχθηκαν πολύ καλά. Όλο το 3ήμερο ήταν καλό και διατήρησα μικρή διαφορά από τον Σεμπάστιαν. Δυστυχώς δεν κατάφερα να υπερασπιστώ τον Nigel σήμερα και να πάρω την pole, αλλά ο Σεμπάστιαν έκανε έναν πολύ καλό γύρο ως συνήθως. Και ο δικός μου γύρος ήταν αρκετά καλός για να ε

Keywords
Τυχαία Θέματα