MotoGP: Ευθύνες στους οργανωτές (video)

Ένα video από ιδιώτη μετά το ατύχημα του Σιμονσέλι φέρνει αναστάτωση στους ανθρώπους της διεθνούς ομοσπονδίας μοτοσικλέτας.

Πολλά πράγματα αναμένεται να αλλάξει ο άδικος χαμός του Μάρκο Σιμονσέλι, στο γκραν πρι της Μαλαισίας. Το δυστύχημα ίσως τελικά να φέρει πιο γρήγορα εξελίξεις όσο αφορά την ασφάλεια των αγώνων και τη μεταφορά τραυματιών μετά από ατύχημα στα MotoGP. Ένα ερασιτεχνικό video, το οποίο κινηματογράφησε θεατής

στην πίστα της Σεπάνγκ την ώρα του ατυχήματος δείχνει όλη η διαδικασία μεταφοράς του άτυχου αναβάτη στο ασθενοφόρο.

Αυτό το video έρχεται αντιμέτωπο με την επίσημη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι υπεύθυνοι του MotoGP για το τι έγινε μετά το ατύχημα. Ο Πολ Μπάτλερ και οι ιθύνοντες της διοργάνωσης ανάφεραν πως όλα έγιναν κατά γράμμα και η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η προβλεπόμενη σε τέτοιες καταστάσεις. Το video παρόλα αυτά δείχνει ότι όχι μόνο υπήρχαν παραλείψεις, αλλά δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία μεταφοράς του τραυματία «Sic» στο ασθενοφόρο.

Πρώτα από όλα στο video φαίνεται ότι το ασθενοφόρο δεν μπήκε στην πίστα και το σημείο της πτώσης. Οι τραυματιοφορείς αποφάσισαν να τοποθετήσουν το σώμα του Ιταλού πάνω σε φορείο για να το μεταφέρουν στο ασθενοφόρο που βρισκόταν εκτός πίστας. Στη διάρκεια της μεταφοράς οι κριτές έριξαν στο έδαφος τον Σιμονσέλι, ενώ φαίνεται πως δεν του είχαν φορέσει ούτε κολάρο ούτε τον είχαν δέσει στο φορείο.

Αμέσως έφτασε στο συμβάν ο πατέρας του, Πάολο, με scooter και βοήθησε εκείνος να βάλουν τον άτυχο «Sic» στο ασθενοφόρο. Τέλος από το video φαίνεται πως ότι ιατρική βοήθεια άμεσα δεν δόθηκε στον άτυχο αναβάτη.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας :http://www.facebook.com/onsports

{youtube} zGSGDJz8ti4{/youtube}

{youtube} mGnOFO0I1xg{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα