MotoGP Ντομενικάλι: Ισορροπία στα γκραν πρι

Ο επικεφαλής της Ducati μιλώντας στο site του MotorCycleNews θεωρεί δίκαιο να υπάρξει ισορροπία μεταξύ κόστους και τεχνολογική εξέλιξης στο πρωτάθλημα.

Ο Κλαούντιο Ντομενικάλι δήλωσε στο MCN: «Για εμάς οι αγώνες έχουν να κάνουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας και μέσω αυτής αναπτύσσουμε τις δυνατότητές μας και καταλαβαίνουμε την εξέλιξη της μοτοσικλέτας. Ο περιορισμός της είναι ένα πρόβλημα. Αλλά από την άλλη είμαστε ένας από τους παίκτες και καταλαβαίνουμε τα προβλήματα

και πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στην εξέλιξη και τις ανάγκες του πρωταθλήματος με την δύσκολη παρούσα οικονομική κατάσταση. Η Ducati συνεχίζει τις συζητήσεις με τους διοργανωτές και τον κύριο Εζπελέτα (της Dorna) για να βρούμε τη σωστή ισορροπία.Κάποιες αποφάσεις δεν είναι καλές για εμάς, αλλά τις δεχόμαστε λόγω της κατάστασης και πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε λύση για να υπάρξει ισορροπία στο πρωτάθλημα».


Όμως τι γνώμη έχει ο διευθυντής του Ducati Corse για τους περιορισμούς (κοινό ECU, περιορισμό στα ηλεκτρονικά και τη δύναμη του μοτέρ) που προτείνει η διοργανώτρια αρχή (DORNA) για την επόμενη χρονιά;


«Έχουμε έναν δυνατό κινητήρα και ίσως το όριο των 16.000 σ.α.λ. να είναι κάτι που δεν μας αρέσει. Αλλά πρέπει να τα ισορροπήσουμε όλα. Η κοινή ECU είναι ακόμα ένα σημείο το οποίο σκεφτόμαστε, διότι επίσης έχουμε επενδύσει πολλά στα ηλεκτρονικά και έχουμε για παράδειγμα το traction control, το οποίο χρησιμοποιούμε στις μοτοσικλέτες μας και εξελίξαμε στο MotoGP. Στο MotoGP είναι πολύ σημαντικό να βρεις καλή ισορροπία ανάμεσα στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών και στον αριθμό των συμμετοχών».

Keywords
Τυχαία Θέματα