«STOP» του κόσμου για το νέο γήπεδο της Τσέλσι!

Αντιμέτωπος με την άρνηση του κόσμου να πουλήσει το «Στάμφορντ Μπριτζ» και την έκταση γύρω από αυτό ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην κατασκευή νέου γηπέδου, ήρθε ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το γήπεδο των «μπλε» και ο περιβάλλοντας χώρος είχε αποκτηθεί το 1993 από μία μη κερδοσκοπική εταιρία με το όνομα «Chelsea Pitch Owners (CPO)» προκειμένου αυτό να μην περάσει στα χέρια των μεσιτών λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η τότε διοίκηση των Λονδρέζων, ωστόσο 18 χρόνια μετά ζητήθηκε από αυτή (και τους οπαδούς οι οποίοι την ίδρυσαν ) να πουλήσει

πίσω τις μετοχές της (δίνοντας έτσι τη συγκατάθεσή τους), ώστε να γίνει πραγματικότητα το νέο «σπίτι» του συλλόγου.

Στην ψηφοφορία όμως που έγινε την Πέμπτη κάτω από τη δυτική κερκίδα του «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Ρώσος μεγιστάνας δεν κατάφερε να λάβει το ποσοστό που θα του έδινε «αυτοδυναμία» (πάνω από 75%) αφού μόλις το 61,6% των οπαδών της Τσέλσι ψήφισαν υπέρ της παραχώρησής του στη διοίκηση, η οποία θεωρεί πως η τωρινή χωρητικότητα του γηπέδου 42.000 θέσεων φέρνει την ομάδα σε μειονεκτική θέση από οικονομικής πλευράς, σε σχέση με τις Μάντσεστερ Γ. και Άρσεναλ που έχουν μεγαλύτερα γήπεδα.

Από την άλλη ο κόσμος φοβάται πως ο Αμπράμοβιτς επιθυμεί να χτίσει το νέο γήπεδο χωρητικότητας 60.000 θέσεων μακριά από το δυτικό Λονδίνο, παρά τις εγγυήσεις των ιθυνόντων πως δεν θα απέχει περισσότερο από πέντε χιλιόμετρα από το «Στάμφορντ Μπριτζ».

«Η Chelsea FC είναι φυσικά απογοητευμένη με το αποτέλεσμα. Μολονότι παραμένουμε φιλόδοξοι όπως πάντα, η απόφαση αυτή μπορεί να καθυστερήσει την πρόοδο του συλλόγου. Παρά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η τωρινή κατάσταση εμποδίζει τον σύλλογο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου, ενώ υπέρ του κόσμου τάχθηκε και ο Κεν Μπέιτς, ο οποίος πούλησε την Τσέλσι στον Αμπραμόβιτς τονίζοντας πως: «Εάν ο Αμπραμόβιτς, θέλει να χτίσει νέο γήπεδο, θα του στοιχίσει 500-600 εκατ. λίρες. Μπορεί να το κάνει βάζοντας τα λεφτά από την τσέπη του. Δεν χρειάζεται το οικόπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα