Αδικεί τον εαυτό του

01:56 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων, πάλεψε όσο μπορούσε (και όσο τον άφησαν) για την κατάκτηση του τίτλου. Εντέλει το έχασε.

Όμως, είχε μια διαφορά από την τρίτη θέση που θεωρητικά τον έκανε να βρίσκεται… έτη φωτός από τις υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ. Οκ, άδικο το σύστημα, ειδικά απ’ τη στιγμή που με τέτοια βαθμολογική διαφορά δεν επιτρέπεται να σε βάζουν στη διαδικασία αυτή να πολεμάς για κάτι που αξίζεις και με το παραπάνω. Όμως, αυτό είναι το σύστημα. Το ξέραμε απ’ την αρχή.

Οι

απλήρωτοι παίκτες, που έχουν μείνει μόνοι τους με το τεχνικό τιμ για να παλεύουν, άξιζαν και αξίζουν δεκάδες μπράβο απ’ όσους αγαπούν το «τριφύλλι». Κατά συνέπεια, η εικόνα που έχει παρουσιάσει η ομάδα απέναντι στον Ατρόμητο και κυρίως κόντρα στην ΑΕΚ στα δύο πρώτα ματς των πλέι οφ, απλά αδικεί τους ίδιους. Κακά τα ψέματα. Η τελευταία γεύση είναι αυτή που μετρά. Και μέχρι τώρα είναι απίστευτα πικρή. Ειδικά απέναντι στην ΑΕΚ είδαμε μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος.

Η ατυχία (με τους τραυματισμούς και τον τρόπο που μπήκε το πρώτο γκολ της Ένωσης) ίσως να αποτελεί δικαιολογία. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όμως, αν βλέπαμε ένα σύνολο που τουλάχιστον παλεύει. Ε, συγγνώμη κιόλας, αλλά δεν το είδαμε. Να κάνουμε κριτική σε αυτά τα παιδιά που έχουν κρατήσει μόνα τους (μαζί με το τεχνικό τιμ) την ομάδα όρθια φέτος, είναι εύκολο. Δεν θα το κάνουμε πάντως, επειδή πάνω απ’ όλα θα ήταν άδικο. Απλά, το ξαναλέμε. Με τέτοιες εμφανίσεις, με τέτοια έλλειψη νεύρου, πάθους και διάθεσης, καταστρέφουν όσα οι ίδιοι έχτισαν. Αδικούν τους ίδιους τους εαυτούς τους και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα.

Για το ματς με την ΑΕΚ ειδικότερα, δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα παραπάνω. Απλά, δεν σηκώνει κουβέντα. Η ΑΕΚ νίκησε επειδή το ήθελε και μπράβο της. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο ποτέ. Χάνοντας ουσιαστικά το όποιο πλεονέκτημα έχτισε μέσα σε 30 αγωνιστικές. Αν οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε τέτοια… αυτοκτονία, τότε πάμε πάσο. Σηκώνουμε τα χέρια μας ψηλά και πάμε πάσο. Θα είναι κρίμα κι άδικο πάντως. Κρίμα να τους θυμούνται ως την ομάδα που είχε τέσσερις βαθμούς πλεονέκτημα στα πλέι οφ και κατάφερε να το χάσει. Επειδή δεν αξίζει αυτό το σύνολο, αυτά τα παιδιά, να τα θυμούνται έτσι.

Ο Παναθηναϊκός είναι ακόμη πρώτος. Άρα, όλα είναι στο χέρι του. Αρκεί να αλλάξει πολλά στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους αγώνες αυτούς. Γιατί αν δεν το κάνει, δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν…

Keywords
Τυχαία Θέματα