Αφρουδάκης: «Δώσαμε μήνυμα»

Ο διεθνής φουνταριστός ήταν ο πρώτος σκόρερ στη ρεβάνς με τη Σλοβακία και μίλησε στο Onsports για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντική η πρόκριση. Όταν κρίνεται κάτι σημαντικό σε δύο παιχνίδια, τίποτα δεν είναι εύκολο. Η Σλοβακία είναι μία παραδοσιακή ομάδα, άσχετα ότι έχει μία καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, αλλά πριν μία εξαετία βρισκόταν

σε υψηλό επίπεδο. Προσέξαμε πολύ και τα δύο παιχνίδια, πήραμε δύο καθαρές νίκες και την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό», ήταν το αρχικό σχόλιο του Έλληνα πολίστα Γιώργου Αφρουδάκη σχετικά με την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έχει προγραμματιστεί για το Αϊντχόφεν στα μέσα Γενάρη.

Και συνέχισε: «Ήταν μία καλή ευκαιρία να ανέβει λίγο η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή μας και να δώσουμε το μήνυμα προς τα έξω ότι μπορούμε να μπούμε σε μεγάλες διοργανώσεις».

Μπορεί η Εθνική ομάδα να διακριθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν η επόμενη ερώτηση και ο 35χρονος φουνταριστός, απάντησε: «Πάμε βήμα βήμα. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε ότι προκριθήκαμε. Αργεί το Ευρωπαϊκό. Πρέπει να απολαύσουμε αυτή την πρόκριση όσο εύκολη κι αν φαίνεται, γιατί δεν ήταν. Είχαμε άγχος και μεγάλη πίεση γιατί αν δεν τα καταφέρναμε θα χάναμε κάθε ελπίδα για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήμασταν πολύ σοβαροί στη Σλοβακία, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι πετύχαμε μία εύκολη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος γιατί και στα δύο παιχνίδια δείξαμε σοβαρότητα και σταθερότητα».

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι το Ευρωπαϊκό το Γενάρη. Θα ξεκινήσουμε προετοιμασία στα μέσα Δεκέμβρη και θα δουλέψουμε όσο μπορούμε για να κάνουμε και το βήμα για το προ- Ολυμπιακό τουρνουά».

Ο Γιώργος Αφρουδάκης έχει εντοπίσει σημάδια βελτίωσης στην Εθνική τον τελευταίο καιρό, «η ομάδα τον τελευταίο χρόνο έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Ο καινούριος προπονητής έχει φέρει καινούρια φιλοσοφία και πιστεύω πως όσο πιο γρήγορα την αφομοιώσουμε τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα