Πρωτάθλημα, καλή μπάλα ή και τα δύο για τον Ολυμπιακό;

Ίσως πλέον κινδυνεύω να γίνω κουραστικός – ακόμα και γραφικός – αλλά είμαι υποχρεωμένος να το πω ακόμα μια φορά!

Ο Ολυμπιακός και η νίκη είναι έννοιες συνυφασμένες, με αποτέλεσμα αυτή η ομάδα να μην έχει λόγο ύπαρξης αν δεν είναι νικήτρια, πρωταθλήτρια, θριαμβεύτρια σε μόνιμη βάση! Είτε αρέσει αυτό σε κάποιους, είτε όχι, είναι η πραγματικότητα…

Ο Ολυμπιακός καλώς ή κακώς έχει αποτυπωμένη στο DNA

του τη λέξη «νικητής»! Αυτός, αν θέλετε να το πάμε και λίγο πιο μακριά, είναι και ο πραγματικός λόγος, που οι Πειραιώτες δεν έχουν να επιδείξουν τόσες πολλές επιτυχίες στην Ευρώπη… Διότι στην Ευρώπη για να προχωρήσεις, πρέπει να ξέρεις και να παίξεις άμυνα, ν’ αφήσεις στον αντίπαλο την πρωτοβουλία των κινήσεων, να δώσεις χώρο, να έχεις συχνά-πυκνά παθητικό ρόλο, ακόμα και να παίξεις καταστροφικό ποδόσφαιρο!

Στοιχεία, τα οποία πολλές φορές είδαμε να έχει, για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να κάνει αυτές τις περίφημες πορείες, για τις οποίες περηφανεύονται οι οπαδοί του και εξοργίζουν αυτούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι ανταπαντούν με το επιχείρημα: «πορείες κάνουν και οι συνταξιούχοι, από τίτλους τι έχετε…;»

Ας μην ξεφεύγουμε, όμως… Το θέμα μας είναι τι κάνει ο Ολυμπιακός κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αφορμή την αναπάντεχη – έτσι όπως εξελίχθηκε το χθεσινό ματς – ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πολλές φορές έχω πει ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ένας αξιόλογος προπονητής, σοβαρός, μετρημένος, χαμηλών τόνων, ο οποίος ενδεχομένως να έχει τις προπονητικές ικανότητες να δημιουργήσει ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο.

Αν το ζητούμενο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού είναι να δουν κάποια στιγμή την αγαπημένη τους ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, στα πρότυπα των ισπανικών συλλόγων - με πολλές πάσες, εναλλαγές θέσεων κατά την διάρκεια του ματς, πρεσάρισμα κτλ – ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει αρκετές πιθανότητες να φέρει εις πέρας το έργο του.

Αν, όμως, για τον Ολυμπιακό… απαγορεύεται να χάνει (ή και να μην κερδίζει κάποιες φορές, όπως χθες), αλλά και να μην βρίσκεται κάθε χρόνο στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είμαι σίγουρος ότι ο 47χρονος Ισπανός είναι ο ιδανικός για την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων». Μην βλέπετε που δεν έχει ουσιαστικά σοβαρό αντίπαλο ο Ολυμπιακός στη «μάχη« του τίτλου μέχρι σήμερα... Αν υπήρχε δυνατός Παναθηναϊκός, υπολογίσιμη ΑΕΚ και ανταγωνιστικοί ΠΑΟΚ και Άρης, ίσως τα πράγματα να μην ήταν τόσο απλά για τον Ισπανό προπονητή...

Διότι ο «txingurri» δίνει διαρκώς την αίσθηση ότι δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει «Ολυμπιακός»! Ίσως να μη μπορεί να το καταλάβει προερχόμενος από μία ποδοσφαιρική σχολή με άλλη κουλτούρα, ίσως να μην θέλει να το καταλάβει σκεφτόμενος ότι… περαστικός είναι από την χώρα μας, ποιος ο λόγος, λοιπόν, ν’ αλλάξει τη δική του ποδοσφαιρική μενταλιτέ.

Προσωπικά έχω διχαστεί σε μεγάλο βαθμό με τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε… Από τη μία ακούω το παράπονο αρκετών φίλων της ομάδας (κυρίως μεγαλύτερων σε ηλικία, με παγιωμένη την άποψη ότι σημασία έχει ν

Keywords
Τυχαία Θέματα