Αυτά τα δεδομένα, το συμπέρασμα δικό σας…

Παρατράβηξε η ιστορία με τις φωνές για την διαιτησία από την… απέναντι πλευρά, δεν νομίζετε; Ε, αφού γίνεται όλος αυτός ο πανικός, ας δούμε λίγο πώς έχουν τα δεδομένα σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Έχουμε και λέμε:

Παναθηναϊκός ξεκίνησε χωρίς λεφτά, χωρίς προοπτική, χωρίς κανείς να τον υπολογίζει.

Παναθηναϊκός συνεχίζει να πορεύεται χωρίς λεφτά, αλλά τώρα όλοι τον υπολογίζουν και η προοπτική αυτής

της ομάδας φαίνεται στο χορτάρι.

*Στον Ολυμπιακό αναλώθηκαν από τον Ιούλιο ακόμη, στο πώς θα προετοιμάσουν την φιέστα κατάκτησης του πρωταθλήματος.

*Οι Πειραιώτες αντί να δημιουργήσουν μια ομάδα έτσι όπως ακριβώς θα έπρεπε, έριξαν το βάρος τους στο επικοινωνιακό παιχνίδι και στο πώς θα χτίσουν σχέσεις με τις αντίπαλες ομάδες. Τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει κανείς άλλος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, τις οικονομικές δυνατότητές τους.

*Στο θέμα διαιτησία, ας μας πει κάποιος ποιο πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός δεν ήταν, ας μας πει κάποιος για ποιο λόγο η ομάδα που ευνοείται (όπως λένε) σε λίγο δεν θα έχει παίκτες να αγωνιστεί λόγω καρτών, ας μας πει κάποιος τέλος πάντων πού στο διάολο έχουμε αλλοίωση πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Όλος αυτός ο χαμός γίνεται για μια φάση στην Ξάνθη που το πολύ θα έδινε 1 βαθμό στον ΟΣΦΠ και για ένα πέναλτι που ζητούν στην Τρίπολη προς το τέλος του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν 2-0 σε βάρος τους. Με λίγα λόγια, ο χαμός γίνεται για έναν βαθμό!

*Το δίμηνο Οκτώβρη - Νοέμβρη ο Παναθηναϊκός απέδωσε μακράν το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουμε δει στην Ελλάδα, όχι μόνο φέτος αλλά τα τελευταία χρόνια.

Προφανώς τώρα κάνει την… κοιλιά του, όμως και πάλι οι νίκες που παίρνει δεν βασίζονται στο… φάρδος. Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι «πράσινοι» στάθηκαν τυχεροί, ήταν το ματς στα Γιάννινα. Δηλαδή ένα παιχνίδι που συνιστά σκάνδαλο το γεγονός ότι ξεκίνησε!

*Να το πάμε και στα πρόσωπα; Σημείο αναφοράς του πρωταθλήματος, ο Σεμπάστιαν Λέτο (πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα). Κορυφαία μεταγραφή, αν αναλογιστεί κανείς πόσο στοίχισε ο παίκτης και τι δείχνει στο χορτάρι, ο Κουίνσι. Μεγαλύτερη έκπληξη, ο Ζέκα. Κοινώς, παντού κυριαρχεί ο Παναθηναϊκός. Ομαδικά και ατομικά. Την ίδια ώρα που υπάρχει ζηλευτό κλίμα εντός του «τριφυλλιού». Ίσως επειδή όπως λέει και ο λαός μας… η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία. Η οποία ξεκάθαρα δείχνει το γιατί ο Παναθηναϊκός αξίζει πέρα για πέρα τη θέση στην οποία βρίσκεται.

*Πάμε τώρα και στην περίφημη… δύναμη. Ο Ολυμπιακός για ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα στην Ξάνθη, «έφαγε» σε μια μέρα τον Βασσάρα, ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο με τον Πιλάβιο και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει. Αντίστοιχα, δεν άνοιξε… ρουθούνι στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική «σφαγή» από τότε που εμείς τουλάχιστον θυμόμαστε τους εαυτούς μας. Το περσινό ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» δηλαδή. Αυτό δείχνει και το ποιος κινεί τα νήματα στα εκτός αγωνιστικών χώρων θέματα.

Αυτά σε γενικές γραμμές. Αν διαφωνείτε οπουδήποτε, οι παρατηρήσεις καλοδεχούμενες. Είναι ξεκ

Keywords
Τυχαία Θέματα