Αλλαγή υπηκοότητας στην άρση βαρών

Το ποσό των 40.000 ευρώ κατέβαλε το Αζερμπαϊτζάν στη βουλγαρική ομοσπονδία για τη μεταγραφή δύο νεαρών αθλητών.

Οικονομική συμφωνία μεταξύ της ομοσπονδίας άρσης βαρών του Αζερμπαϊτζάν και της Βουλγαρίας κατέληξε σε αλλαγή υπηκοότητας δύο ταλαντούχων Βούλγαρων αθλητών, καθώς στη χώρα τους δεν υπήρχε η δυνατότητα να αναδειχθούν.

Η Μπιγιάνκα Κόστοβα και ο Βαλεντίν Χριστόφ πήραν μεταγραφή και θα αγωνίζονται πλέον με τα χρώματα του Αζερμπαϊτζάν. Η 18χρονη Κόστοβα κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 53κ στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Νέων στη Σιγκαπούρη, ενώ ο 17χρονος Χριστόφ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τον Απρίλιο στην κατηγορία των 56κ. με το Αζερμπαϊτζάν, αλλά ακυρώθηκε, ύστερα από ένσταση της βουλγαρικής ομοσπονδίας.

Για την πραγματοποίηση της μεταγραφής, το Αζερμπαϊτζάν κατέβαλε 40.000 ευρώ. «Θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βοηθήσουμε τους συλλόγους μας και για να διασφαλίσουμε την προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας», δήλωσε ο Νεντέλκο Κόλεφ, πρόεδρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας για τη συναλλαγή.

Οι δύο αθλητές έχουν ήδη δηλωθεί από τη νέα τους χώρα για να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που αρχίζει το Σάββατο στο Παρίσι.


Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.


Keywords
Τυχαία Θέματα