«Αμερικανός» ο Έρβινγκ

01:02 7/3/2012 - Πηγή: OnSports

Αφού επιβεβαίωσε ότι ο Μάικ Σιζέφκσι θα παραμείνει ομοσπονδιακός κόουτς των Η.Π.Α., ο Κάιρι Έρβινγκ αποφάσισε να κρατήσει την αμερικανική του υπηκοότητα.

Ο υποψήφιος rookie της χρονιάς στον «μαγικό» κόσμο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα φορέσει την φανέλα της Αυστραλίας, αλλά πλέον αποκλείει την συγκεκριμένη περίπτωση. Άλλωστε, πριν γίνει πρώτη επιλογή του φετινού ντραφτ, ο Έρβινγκ είχε συνεργαστεί με τον Σιζέφσκι στο Ντιουκ και ο 19χρονος πλέι-μέικερ εμπιστεύεται απόλυτα τον έμπειρο τεχνικό.

«Ήταν η σωστή απόφαση. Έμαθα πως ο Σιζέφσκι θα είναι προπονητής

το 2016. Το γεγονός έκανε την απόφασή μου ευκολότερη. Ήταν καθοριστικός παράγοντας» σχολίασε και αιτιολόγησε την απόφασή του ο ίδιος ο παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Έτσι η «χώρα των καγκουρό» έχασε ένα πολύ καλό αθλητή που θα μπορούσε να αυξήσει καταλυτικά την δυναμικότητα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Θυμίζουμε πως ο Έρβινγκ αγωνίστηκε για τις Η.Π.Α. στις εθνικές μικρότερων ηλικιών, αλλά οι κανονισμοί της FIBA του επέτρεπαν να διαλέξει ανάμεσα στην Αυστραλία και στην κορυφαία ομάδα της Βόρειας Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα